Aktywne Wpisy
Anetkia +604
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Czy lekarze pre-2020 obawiali się zarażenia np. bezobjawową gruźlicą albo bezobjawową grypą?
#koronawirus
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie, a o co chodzi?
https://www.labtestsonline.pl/choroba/gruzlica
Komentarz usunięty przez autora
No, może. Oczywiście. A wczytałeś się w swojego linka? Bo chyba nie bardzo...
"Takie utajone zakażenie jest bezobjawowe, osoba zakażona nie jest też źródłem infekcji dla innych i w większości przypadków nie dochodzi do aktywacji choroby."
Czy ktokolwiek postulował powszechny obowiązek noszenia masek z powodu bezobjawowej gruźlicy?
Albo dodatki gruźlicowe dla lekarzy obcujących z chorymi na gruźlicę?
Żeby nie było, post nie jest żartem.
@Dutch: Oczywiście, że tak. Dlatego robi się próby tuberkulinowe.
Zdaję sobie sprawę, że fajnopolacy z pokolenia 25+ mają pewne problemy w czytaniu ze zrozumieniem, więc powtórzę:
Czy znaliśmy wcześniej chorobę płuc transmitowaną bezobjawowo na innych? Bo samemu ich istnieniu nikt nie przeczy.
Nawet kolega z "twojego teamu" wyżej wkleił linka, który jasno mówi, że niezbyt.
@Dutch: a po co czytać. Ktoś inny podesłał, napisał, że to argument na hehe "szurów", więc wrzucił bezmyślnie dalej i gdzieś indziej, zadowolony NPC.
@Dutch: to nie ale lekarze pracujacy na oddzialach onkologicznych/hematologicznych czy szpitalach zakaznych normalnie nosili maski do pacjentow jeszcze przed covidem (ale to byly maski co najmniej chirurgiczne a nie te szmaciane ktore mozna kupic w lidlu)