Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +302
O ile jeszcze przy poprzednich wyborach parlamentarnych konfa liczyła na to, że będzie w stanie zbudować coś na liberalnym, rozsądnym elektoracie, to teraz widać jak na dłoni zmiane kursu i to, że idą w totalną szurię, tradycjonalizm i zacofanie. Grają pod przejęcie elektoratu PiSu. Mentzen broniący PiSowców i połykający swój własny język - rzygać się chce jak się na to patrzy. Obrzydliwy oportunista, który pogrzebał swoje ideały i wypowiada bzdury, w które
Itslilianka +168
Jak będzie tu 100 plusów to zachowam się jak creep i napisze do niej SMS xD oczywiście plusujacych zawolam. Jest szansa że pójdzie na policję xD #przegryw
Mirki znające się na elektryce, może trochę na sieciach chociaż nie wiem, czy to nie overkill na tym tagu.
Opiszę to na tyle, ile mam wiedzy :P
Mam w mieszkaniu skrzynię teletechniczną (picrel). Będę tam montował UPC. Jak widać na zdjęciu, do mieszkania, czyli do tej skrzyni, doprowadzony jest światłowód. W tej skrzyni wg technika z UPC będzie podłączony odbiornik i do odbiornika wpięta będzie skrętka (też widać na zdjęciu, ta z końcówką), żeby wysłać sygnał do mieszkania - do jedynego gniazda internetowego w salonie. A w salonie z gniazdka wejdzie RJ45 do ConnectBoxa wpięty do portu WAN.
Sprawa ma się tak, że chcę w innym pomieszczeniu dodatkowe gniazdo internetowe i tam ma stanąć ConnectBox. Elektryk twierdzi, że w dodatkowym pomieszczeniu musi być podwójne gniazdo internetowe, żeby wysłać sygnał do tamtego gniazda i żeby wrócić tym sygnałem jeszcze do tej skrzyni, żeby działało to gniazdko, które już jest w salonie. Nie skumałem tego jego rozwiązania za bardzo. Ktoś to wytłumaczy jak dla leszcza? Bo nie chciałem im już gitary zawracać, mają robić instalację :p
RFOG to niebieskie urzadzenie, widzisz, ze tu nie ma zadnej skretki, dopiero za modemem.
https://www.wykop.pl/wpis/46818179/mordy-przyjechali-panowie-monterzy-i-wlasnie-zains/