Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ma ktoś do podesłania E-sys i obie isty? Kupiłem eneta, facet wysłał mi ten jakiś programik, ale d--a, serii F nie obsługuje praktycznie, a e-sys w ogóle w tej paczce nie było. Potrzebuje do kodowań, programowań Seria F i G, te stare mnie nie interesują. Na necie niby piszą, że paczkę 210gb ściągnąć torrentem, ale przeleciałem torrenty i nic nie znalazłem ( ͡° ʖ̯ ͡°) #bmw #samochody #motoryzacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@twinzpl: ciężki temat, szukałbym gdzieś na bimmergeeksach, pamiętam że były pliki do FXX.
Ewentualnie jak chcesz robić zwykle zmiany w plikach konfiguracyjnych modułów to u mnie się sprawdza zestaw mobilny vGate +
BimmerCode - pliki konfiguracyjne (włączanie ukrytych opcji, parametry np. Świateł DRL)
Bimmer-tool - błędy, dane z sensorów (oczekiwane vs aktualne), obsługa DPF
BimmerLink - sensory (chyba wszystkie możliwe), programowanie DPF, zmian akumulatora itd.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Grubogruby: nie no, takie proste sprawy mnie nie interesują bo to ja zrobię swoimi sprzętami, chodzi mi na przykład o kodowanie baterii w 330e i testy układu hybrydowego. Dodatkowo to wiadomo, jakieś kodowania i flashowanie sterowników itp.
  • Odpowiedz