Wpis z mikrobloga

2022 rok, po 2 latach pandemii chłopski rozum miażdży na każdym polu profesorów, naukowców, ekspertów z telewizora i ich raporty mające setki stron

Jedna ze smutno - śmieszniejszych rzeczy. Bo jednak szkoda, że ten świat nauki, medycyny, niezależnego dziennikarstwa upadł na naszych oczach i już nie istnieje.
#koronawirus
dziadeq - 2022 rok, po 2 latach pandemii chłopski rozum miażdży na każdym polu profes...

źródło: comment_1642104365ltsUYMCzPHeOaKQiZQUoRO.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziadeq: Ja obecnie to już chyba wolę ten słynny chłopski rozum od "nauki". Nie że mam coś przeciwko metodzie naukowej, to jest niezmiennie najlepszy sposób badania świata. Problem jest tylko z ludźmi którzy badania przeprowadzają, interpretują i publikują wyniki. Od razu mówię że wszystko cytaty z pic rel są legitne i jeśli ktoś nie wierzy mogę podrzucić źródła.
n0002 - @dziadeq: Ja obecnie to już chyba wolę ten słynny chłopski rozum od "nauki". ...

źródło: comment_1642104973WHXT78f8EKyKR2DRaPVQ4V.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@dziadeq: Przypominam że świat nauki twierdził że chorych psychicznych można leczyć lobotomią i też pewnie było setki stron raportów. Ale po co cokolwiek kwestionować ? Przecież nie od dziś wiadomo że za pieniądze nikogo nie można kupić
  • Odpowiedz
@AntyKuc: Nie, prawdziwe obiektywne badania i doświadczenia bez przyjmowania z góry założonej tezy są git. Tylko że covidyzm nie ma z tym nic wspólnego, a taki Simon czy Sutkowski są pod względem rzetelności na poziomie Tomasza z Akwinu, z tym że ofc głupsi od niego
  • Odpowiedz
@dziadeq: Nie wiem ale wydaje mi się że podstawą rozwoju nauki jest nieustanne podważanie i sprawdzanie istniejących praw i aksjomatów pod względem ich zgodności z danymi.

Z tego co się orientuję mamy obecnie sporo całkiem poważnych autorytetów jak choćby Peter McCullough czy Robert Malone którzy wyrażają całkiem sensowne i poparte obserwacjami oraz badaniami wątpliwości co do sensowności i bezpieczeństwa szczepień. Zamiast podjęcia rękawicy i dyskusji na ten temat, grupa trzymająca
  • Odpowiedz
@Stallion45:

prawdziwe obiektywne badania

Nie ma czegoś takiego jak obiektywizm czy subiektywizm w nauce, bo nauka to dyktatura dowodów.

bez przyjmowania z góry założonej tezy
  • Odpowiedz