Aktywne Wpisy
emesi +712
pogodny_mis65 +375
Witajcie. W wolnych chwilach bawię się w modelarstwo. A dokładnie zakładam oświetlenie do różnych samochodów w skali 1:18 #modelarstwo #chwalesie #hobby
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Najeździłem się dzisiaj za śrubokrętem i tymi o-ringami. O-ringi kupiłem w pierwszym sklepie, natomiast dostać śrubokręt torx T8 z tą dziurą udało mi się dopiero w piątym. Na obrzeżach miasta. Jak chcecie to kupować, to olejcie Castoramę, tylko idźcie do lokalnych sklepów z narzędziami.
Podłożyłem o-ringi zarówno pod wiatrak, jak i pod blaszkę na wiatraku. Kombinowałem z dokręceniem śrub i to na tyle, że jak skręciłem całą konsolę, bo wydawało mi się ok, to ją potem znowu rozkręciłem, by wyregulować te śruby. Na pewno mogę powiedzieć, że im mocniej jest dokręcony wiatrak, tym głośniejszy jest hałas. Przy moim stanęło na tym, że śruby są bardzo lekko wkręcone, tyle na ile, żeby się trzymały.
O-ringi niestety nie wiem jakie miały rozmiary, bo Pani w sklepie miała pudełko z wymieszanymi wszystkimi, więc wziąłem na oko 3 różne rodzaje. Akurat spasowały idealnie. Prawdopodobnie były to 3x1,5 lub 3x2 pod wiatrak i 4x1,5 lub 4x2 pod blaszkę na wiatraku.
Obecnie PS5 chodzi tak jak na filmie w załączniku. Jeśli to nie efekt placebo, to hałas wentylatora słychać wyłącznie, kiedy w pokoju jest totalna cisza. Jeśli w grze są choćby drobne dźwięki (otoczenia lub nawet delikatna muzyka), to one zagłuszają ten wentylator, czyli powinno być to akceptowalne. Wychodzi na to, że pozbyć się tego hałasu totalnie nie da, ale można go bardzo ściszyć. Na YT też widziałem, że u ludzi dalej był słyszalny, ale też w znacznie mniejszym stopniu.
Oczywiście musi minąć trochę czasu i muszę pograć w coś, by powiedzieć, czy to na pewno działa i jest wystarczające, ale dzisiaj wiem jedno -jak kupicie PS5, to odrazu sprawdzajcie, czy ma wiatrak Nidec. Jak ma - to zwracajcie do sklepu i kupcie ponownie aż traficie na wiatrak Delta.
#ps5 #playstation #sony #afera
@Danio_1992:
@szad7: a sprawdzę dzisiaj (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Natomiast mówiąc wprost - wkur###em się i skorzystałem ze zwrotu / reklamacji w sklepie, bo konsolę miałem niecały miesiąc. Stwierdziłem, że nie będę się męczył z tym kilka lat. Dzisiaj dostałem SMSa o zakończeniu reklamacji i żebym przyjechał do sklepu.
Zobaczymy co z tym zrobili
Masz racje z tym, ze to zalezy jak jest ustawiona. Wczesniej mialem ustawioną pionowo ale bokiem za tv, zeby dziecka i gosci tym potworkiem nie straszyc, i rezonowalo glosniej. Pomagalo tez jak chwytalem ja za panele od gory i lekko sciskalem, bo jak za mocno to efekt wyciszenia znikal.
Ogolnie cala konsola jest jak pudlo rezonansowe w gitarze. Zwroc uwage, jak ten plastikowy