Wpis z mikrobloga

Mirki, mam skierowanie na specjalistyczne badanie rezonansem, które jest poza moim pakietem w LuxMedzie. Normalnie bym machnął ręką jak już mi sie zdarzało w przeszłości i zapłacił. Ale to kosztuje pod 1000 zł łącznie z podaniem kontrastu. W innej placówce znalazłem za niecałe 700, ale to ciągle jest koszt, którego wolałbym uniknąć. Wiem, że na NFZ na to badanie czeka się stosunkowo krótko, są terminy na koniec stycznia.

Ale w tym #!$%@? systemie na to badanie skierowanie może wystawić tylko lekarz specjalista na wizycie na NFZ (mam skierowanie od neurologa z LuxMedu). Do neurologa w Warszawie i okolicach mówili mi że najblizsze terminy to kwiecień - maj. Oczywiście w tych 3 miejscach gdzie odebrali telefon z około 10, do których dzwoniłem. Zmarnowałem na to 2h a #!$%@? załatwiłem.

Macie jakieś sprawdzone sposoby jak dostac skierowanie od specjalisty? Albo wiecie gdzie się łatwo umówić na NFZ? Zalezy mi tylko na skierowaniu, reszte poprowadze już w LuxMedzie.

#nfz #luxmed #leczenie #rezonans #warszawa
  • 3
@Bianci: niektóre luxmedy mają umowę z NFZ i może wystarczy lekarzowi, ktory ma kontrakt NFZ powiedzieć, że takiego skierowania potrzebujesz. Zadzwoniłabym do przychodni i umawiając się dopytalabym o to.
@Bianci: Mam flashbacki PTSD. xD 2 lata próbowałam się umówić do neurologa w Warszawie po skierowanie na rezonans, chodziłam do rejestracji nawet osobiście. Zwykle nie było grafiku na pół roku w przód. Zwykle lekarze mają stałych pacjentów, którzy wiedzą którego dnia jest wystawiany grafik i nowych nie przyjmują.

Koniec końców poszłam prywatnie.