Wpis z mikrobloga

Kilka miesięcy temu Smerfik miał ledwie parę tysięcy subów na kanale a dziś 50k i cały czas rośnie. Niesamowite jak łatwo można zaistnieć w internecie i zarabiać ogromne pieniądze od głupich i naiwnych ludzi. Rozumiem obejrzeć, pośmiać się, napisać komentarz, ale wysyłać donejty ? Proszę was. Nigdy tego nie rozumiałem. Ludzie wszędzie narzekają, że bieda, inflacja, wszystko drożeje a jak widać po donejtach i to nie tylko u Smerfika jest zupełnie inaczej. Przecież praktycznie co druga osoba na takim twitchu robi lajwy i się z nich utrzymuje. Ile takich osób jest na youtubie, facebooku, tiktoku. To są setki tysięcy osób, które utrzymują czy sponsorują inne osoby. Mniejsza z tym. Powie mi ktoś co się stało z niegdyś głównym bohaterem serii Adamem ? Dalej siedzi czy zerwał z nimi kontakty i ma nową ekipę i lokum ? Ciekawi mnie co się z nim stało. Był też jeszcze jeden taki z wąsikiem, zapomniałem jak się nazywał, też coś o nim cicho się zrobiło i nie przychodził do chłopaków na odcinkach.

Ja na osiedlu bym znalazł tylu aktorów za butelkę spirytusu za 11zł że bym cały miesiąc mógł dziennie wymieniać całą obsadę. Na samej ławce dziennie siedzi ich od rana z 5 i ciągle się wymieniają i pojawiają się nowi. I tak cały tydzień, święta, deszcz, śnieg, nie ważne, jest alkohol, jest dobry dzionek. Może trzeba zainwestować 1000zł w spirytus, jakiś tytoń, znaleźć miejscówę i robić lajwy, nie trzeba będzie wstawać do roboty bo robota będzie do mnie przychodzić hehe I najlepsze że będę miał dniówki jak wypłatę a aktorzy zadowolą się alkoholem i w ciągu jednego dnia zwróci się wydany 1000zł haha

Coś mi się wydaje, że Smerfik niedługo skończy jak ten Icek od Tucznika. Jego kariera youtubowa się zakończy i zostanie sam bez aktorów, bez pieniędzy i nie będzie umiał znaleźć swojej drogi plus do tego jakieś palenie czy mocniejszy towar i głowa nie wytrzyma. Nie życzę mu tego ale jak się nie ogarnie to będzie źle. Ewentualnie trafi do więzienia gdzie stanie się jeszcze większym patusem i po wyjściu będzie jeszcze gorszy niż teraz.
#papasmerfik
  • 6
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Bunsen: To też nie jest tak że bierzesz przypadkowych meneli i nagrywasz. To muszą być ludzie na swój sposób ciekawi i wyjątkowi jak by to nie brzmiało. "Dworzec zoo" też myślał że zrobi łatwą kasę na menelach a mu nie wyszło mimo że dłuższy czas już to robi.
  • Odpowiedz
@Bunsen: On na to pracował dobry rok. Myślę, że sukces odniósł przypadkowo bo zgromadził jakieś tam grono widzów ale wrzucał filmy 2 miesiące wstecz. W międzyczasie wynajął też mieszkanie dla Staśka, jak do tego doszło dowiemy się pewnie z filmów. Zaczął się bunt, że tu zima a na filmach chodzą w krótkich spodenkach, więc najpierw wrzucał krótkie relacje o tym co dzieje się aktualnie na Wościach aby z czasem wystartować ze
  • Odpowiedz