Aktywne Wpisy
jacekparowka +618
Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na etacie, dlatego wszystkim tyrającym na kogoś przypominam zasady zachowania zdrowia psychicznego w k0łchozach:
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
juda-goldbergstein +563
Rozważam pierwszą drukarkę, stałem kiedyś koło drukarek, wiem mniej więcej co to kalibracja stołu, slicer i odróżniam hotend od hotwings ;)
Bawię się dronami FPV więc poza PLA interesuje mnie głównie TPU.
Sorry za zanudzanie pytaniami ale...
1 Czy ktoś ma tego nowego endera
2 Czy w kontekście TPU direct drive to must have? Czy można żyć ze stockowym ekstruderem creality i ewentualnie zmienić kiedyś?
3 Jeśli tak to kiedy będzie kiedyś? Ile żyje ender3 pro zanim coś w nim padnie?
4 Na ile ważna jest podwójna oś Z? Jak oglądałem wydruki z endera 3 pro nawet wyższe to nie wyglądało żeby pojedyncza nie wystarczała.... to się psuje z czasem? Czy może to tylko dla poczucia ze jest kolejny upgrade?
5 Czy ten nowy ekran w V2/S1 nadal uniemożliwia upgrade softu? Znalazłem kilka opinni ze V2 i w konsewkwencji S1 to już nie to samo jak chodzi o modowalność.
6 Temat poboczny ale jeśli będę drukował jakieś ozdoby to raczej z filamentów drewnianych. Jaka dysza? Czy coś jeszcze? Czy direct coś tu zmienia?
7 Przy okazji czemu dysze creality są po "pińćzłoty" a jednocześnie są też takie po 100 albo więcej? Na ile to wpływa na jakość druku?
8 Ile wytrzymuje standardowa dysza przy filamencie z drewnem?
9 Czy jest gdzieś rozsądne porównanie stołów, pro ma inny, V2 inny, S1 jeszcze inny. Każdy mozna wymienić. Nieco się gubię. Gdyby ktoś naświetlił wady i zalety poszczególnych rozwiązań byłbym wdzięczny, za link do dobrego artykułu też.
10 Co poza enderem i filamentem powinienem kupić zeby nie kląć że czegoś nie ma? Są jakieś części zamienne które nie są drogie a szybko padają więc warto mieć na składzie?
11 Ile filamentu powinienem kupić? Jak długo można przechowywać PLA/PLA wood/TPU w domu? Mam raczej sucho.
Wiem ze to zależy, że to się nie da ale tak pi razy drzwi 1kg szpula to w cholerę, dużo, średni, mniej niż wygląda czy starczy na chwilę? Innymi słowy z pierwszą drukarką uwzględniając hype na drukowanie niepotrzebnych śmieci i kilku potrzebnych drobiazgów powinienem od razu kupić jedną, dwie czy 10 szpulek?
#ender #ender3 #druk3d
biały,czarny, a tym bardziej magiczne filamenty typu drewno to dodatkowe problemy
Dzięki.
Musze pogadać z kimś kto drukuje dla droniarzy żeby wyłapać jakiej twardości potrzebuję do tych wszystkich uchwytów do kamerek. Ma tłumić wibracje a nie latać jak żelek....
Jak rozpoznać dobre drewno? Chodzi o firmę? Proporcję drewna do termoplastu? Granulację drewna?
Polecasz konkretne firmy? Nie musi być tanio.
Typu drukowałem na devildesign typu, to chyba B85 jest.
4 ender 3 pro ma bowden dlatego nie potrzebuje drugiej osi a ender 3 s1 ma ekstruder na karetce dodaje to masy na osi Z dlatego podwójna jest lepsza żeby jakieś kwiatki nie powstawały