Wpis z mikrobloga

@daddyissues_: Oczywiście, że jest sens. Sprawdza się bardzo dobrze, tylko musisz zastosować trochę inną technikę niż podrzucanie całym wokiem bo zasadniczo powinien on cały czas przylegać do płyty. Ja robię moc na full i mieszam cały czas wszystko energicznie sporą drewnianą łopatką.
  • Odpowiedz
@daddyissues_: @KONONOWlCZ: c-----o. Wok na indukcji to zwykły garnek, tylko lekko owalny.
Indukcja żeby działała spoko musi przylegać cały czas do woka, również na bokach. Jeżeli chodzi konkretnie o wok to są specjalne indukcyjne kuchenki i sprawdzaja się bardzo dobrze, oczywiście porównując z tradycyjnym opalaniem woka. Żeby nie było, grzanie woka i na zwykłej domowej kuchence z płomieniem jest bezsensowne. Dlaczego? Wok ma zbyt grube ściany, żeby wok
  • Odpowiedz