Aktywne Wpisy
Teemcio +411
Dziękuję za doping nie udało się wygrać ale w sumie nie było tak źle jedynie nie czuję głowy ( coś mam po Muranie)
#famemma #bitasmietanka
#famemma #bitasmietanka
odyn88 +172
13 lat na wykopie i chlanie w weekendy zrobiły swoje XD przepraszam tag ( ͡° ʖ̯ ͡°) Adbuster podał mi legalne narkotyki w tunelu i wyszło jak zawsze
@Teemcio gratulację, że uratowałeś honor tagu na wykopie :)
Ciekawe uczucie dostać pierwszy raz w życiu cymbał w głowę xD
#famemma #bitasmietanka
@Teemcio gratulację, że uratowałeś honor tagu na wykopie :)
Ciekawe uczucie dostać pierwszy raz w życiu cymbał w głowę xD
#famemma #bitasmietanka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jeśli chodzi o wymagania trasy to myślę że nie jest to jakoś mega wymagające wyzwanie i jeśli ktoś jest całkowicie zielony w tego typu aktywnościach albo nie ma formy to jeśli sobie to rozłoży na 4/5 dni to na spokojnie powinien dać radę przejść. Myślę że na początek taka trasa dla osób, które chcą rozwiać swoje ambicje w tym kierunku w przyszłości, jest idealna, nie za łatwa ale też nie za trudna, no i dystans całkiem przyjemny ( ͡º ͜ʖ͡º).
Ja miałem też ten plus że pogoda mi się trafiła gdyż startowałem 6 stycznia i właśnie wtedy zaczęły się mrozy ( no może 6 w dzień to jeszcze nie ale śnieg poruszył i robił mega atmosferę) i trasa była spowita częściowo w płytkim śniegu i błoto było przymarżniete więc łatwiej się chodziło (szczególnie drugiego i trzeciego dnia).
Ogólnie polecam #goryswietokrzyskie i całe województwo #swietokrzyskie bo jest tam wiele atrakcji i rzeczy do zrobienia, jak nie wędrówki szlakami, to zwiedzanie historycznych miejsce czy pływanie po zalewach lub kajaczki w licznych rzekach. Ja na pewno wrócę w te rejony albo przejść inne szlaki w tym rejonie albo na kajaczki (Nida czeka na spłynięcie xD). Cóż mogę rzec więcej, zazdroszczę wam scyzoryki że macie taką mnogość atrakcji u siebie, na szczęście mam do was blisko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Poniżej w komentarzach kilka zdjęć z szlaku i trochę #pokazmorde .
#gory #goryswietokrzyskie #podroze #podrywajzwykopem #chwalesie #kielce
A jak wagowo wyglądał twój bagaż? W sensie czy dużo jedzenia brałeś i odzieży i innych duperli, bo mi się wydaje że za dużo rzeczy wziąłem i to też miało wpływ na moje tempo oraz ból nóg ( ͡º ͜ʖ͡º)
No ale tu jak najbardziej masz rację ale jeśli przezwyciężysz ból to organizm się przyzwyczaja i da się iść. A przynajmniej ja tak mam. No w każdym razie może trochę masz rację że dla szarego człowieka jest to wyczyn ale myślę że każdy ma
Planowałem rozłożyć na 3-4 dni. Po 25 km dziennie conajmniej. Chociaż myślę że na 3 dni też spoko.
Przechodziłem na odznakę:
http://www.bielsko.ptt.org.pl/glowny-szlak-swietokrzyski/
Ale jeszcze nie wyrobiłem się z wysłaniem książeczki do weryfikacji.
GSB przeszedłem w 2017 w 19 dni. Odebrałem diametową odznakę:
https://cotg.pttk.pl/odznaki/gsb/regulamin/