Aktywne Wpisy
OVHcloud +145
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +30
Swoją drogą chyba ciężko znaleźć drugie takie miejsce, w którym jest tyle nienawiści, rasizmu, głupoty i fobii.
śmiechłam, bez urazy. Przeczytaj sobie np. to
Bardzo owocna dyskusja, prawda? :-)
edit: orty :P
Wątpliwa teza.Poza internetem trudno trafić na podobne poglądy.
Nie ma chyba teorii spiskowej, która kojarzylaby się z największymi świrami, a która nie
@Roxar123: Oj, obawiam się, ze wcale to takie rzadkie nie jest. Powiem wiecej - o ile wśród młodych radykałów wszelkiej
Kiedyś myślałem tak samo - solidna praca u podstaw, teraz wolę się pololać, a nie tłumaczyć dlaczego dana analogia jest nieprawdziwa, jaki błąd logiczny/poznawczy popełnia piszący, przekopać się przez kilkanaście stron badan, żeby udowodnić jakaś pierdołę, a na koncu uslyszeć jeszcze bardziej debilną analogię, argument do chłopskiego rozumu, lub zwyczajną obelgę.
W swojej karierze
@Unknown__user: A widzisz różnicę pomiędzy "Tajemniczo zamordowani w Smoleńsku" a "Wystrzelać wszystkich lewaków"? Wiesz, jedno to ekstremalna i kontrowersyjna opinia ale jednak opinia, drugie polityczny trolling - chodzi o znanie proporcji. Zresztą - jeśli kogoś
Równie dobrze mogę zmarnować kilkanaście/kilkadziesiąt minut i dowiedzieć się, że jestem idiotą.
Wiesz, jedno to ekstremalna i kontrowersyjna opinia ale jednak opinia, drugie polityczny
Myślę że to po prostu różnica wieku.W Polsce wciąż najbardziej obeznana z nowymi technologiami jest młodzież,a zatem stanowi większy odsetek internautów niż na zachodzie.Być może jakiś wpływ ma też mniejsze zróżnicowanie kulturowe.Za granicą ludzie częściej kontaktują się z osobami o innym kolorze skóry czy wyznaniu,toteż sądzę że niewielu z nich formułuje tak radykalne tezy.
Próbowałem. I to nawet wiele razy. Widzisz, zdecydowana wiekszość tych "pewnych swoich racji" bazuje swoją Prawdę na jakiejś okreslonej doktrynie/guru* - wystarczy ją delikatnie podkopać argumentując jak najbardziej sucho, bez emocji. Rozmówca mimowolnie w końcu dostosuje się do
Widzę, że kombinujesz podobnie do mnie. Często komentuję czyjeś teksty, lub wdaję się z kimś w dyskusję, bo wiem, że ktoś to pewnie czyta i może kogoś przekonam. W wypadku takich jak niepoprawny to oni wypisują takie bzdury, że jeżeli ktokolwiek w ogóle zgadza się z nim to ich nikt logicznymi argumentami nie przekona.