@konopiapolska: dyplomowa easy. Ja swoją jakbym miał podliczyć teorię, opisanie badań i wniosków + poprawki to jakiś tydzień poświęcenia. Tylko obliczanie na labsach zajęło miesiąc przez covida, ale 137 stron wyszło w inżynierce ( ͡°͜ʖ͡°).
@konopiapolska: ogólnie 1 wersja miała 179 stron, ale z promotorem udało się zredukować do 137 ( ͡°͜ʖ͡°). Długo przed tak 5 miesięcy przed, bo przez covida jak wybuchł to nie ruszyłem w ogóle inżynierki i wziąłem warunek na przedłużenie terminu oddania i dostałem do listopada 2021. A w czerwcu się broniłem. Ogólnie pisanie nie jest takie źłe. Napisanie teorii ok. 40 stron zajęło mi
@Baleburg: Ehh ja mam licencjat do napisania do maja, niby tylko 25 stron regulaminowo trzeba, a za c---a mi się tego nie chce i mnie terepie na samą myśl ( ͡°͜ʖ͡°)
ogólnie 1 wersja miała 179 stron, ale z promotorem udało się zredukować do 137
@dawidczeta: wyobraziłem sobie minę recenzenta jak pewnego dnia dostał na email informacje z systemu że ma prace dyplomową do zrecenzowania i ją otwiera
> ogólnie 1 wersja miała 179 stron, ale z promotorem udało się zredukować do 137 ( ͡°͜ʖ͡°).
@dawidczeta: na większości uczelni jest limit stron na 60 czy 80. Tematy są tak dobierane, żeby zmieścić się w limicie. Dostałeś zgodę dziekana na coś takiego?
@sajan co? XD limit stron? Raczej jest minimum stron a nie limit... sam inżynierke mialem na 90 stron
@konopiapolska: ogólnie 1 wersja miała 179 stron, ale z promotorem udało się zredukować do 137 ( ͡°͜ʖ͡°). Długo przed tak 5 miesięcy przed, bo przez covida jak wybuchł to nie ruszyłem w ogóle inżynierki i wziąłem warunek na przedłużenie terminu oddania i dostałem do listopada 2021. A w czerwcu się broniłem. Ogólnie pisanie nie jest takie źłe. Napisanie teorii ok. 40 stron zajęło mi
@BoJaProszePaniMamTuPrimasorta: Uczelnia i promotorzy nakręcają studenciaków negatywnie na pisanie tej pracy i robią z tego wielkie wydarzenie, przez co każdy się stresuje i wyolbrzymia sytuację. W rzeczywistości jest to po prostu trochę dłuższy esej do napisania i tyle.
@ThirtyDoorKey: pamiętam, jak nas promotor i facet z metodologii straszyli pisaniem pracy. Przerąbane to było, masakra. Że statystyka przewalona, że plagiat (to chyba najczęściej), że brak zgodności ze standardami, bla, bla, bla. Dopiero w trakcie okazało się, że wcale nie jest to takie straszne, plagiatu łatwo uniknąć korzystając z zagranicznych źródeł, a statystyka na poziomie studiów magisterskich to zazwyczaj wyklinanie jakiejś gównianej korelacji w SPSS lub ewentualnie regresji.
źródło: comment_164152554816FqhSGkCOnBCpRC47bzRj.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@dawidczeta: wyobraziłem sobie minę recenzenta jak pewnego dnia dostał na email informacje z systemu że ma prace dyplomową do zrecenzowania i ją otwiera
@dawidczeta: na większości uczelni jest limit stron na 60 czy 80. Tematy są tak dobierane, żeby zmieścić się w limicie. Dostałeś zgodę dziekana na coś takiego?
@sajan co? XD limit stron? Raczej jest minimum stron a nie limit... sam inżynierke mialem na 90 stron
@siodemkaxx:
źródło: comment_16415504690dfkYQv6PvL5CqJ4pvBwI2.jpg
Pobierz