Wpis z mikrobloga

Zaczynam żałować kupna ps5, zastanawiam sie czy nie sprzedać go, kupić klocka bez napędu i okazyjnie sobie pograc w cos. Na początku było spoko, ograłem kilka fajnych tytułów i od kilku miesięcy posucha. Co chwilę kupuje jakieś nowe tytuły i nic mnie nie wciąga. Nie wiem czy to sytuacja na rynku czy to ja jestem za stary i gry mi juz takiej przyjemności nie sprawiają.
#ps5
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O k---a, to juz wyzszy level ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Próbowałem gogle vr, ale nie dla mnie. Na jakąś imprezę spoko, ale do codziennego relaksu bym tego nie zaliczyl
@FulTun:
  • Odpowiedz
@quercy: () Aaa tam gadasz....Fajnie jest tylko trzeba dobrą gabeczkę na nos kupić żeby skóra nie zlazila od 4 lub 6 godzin grania.
  • Odpowiedz
@quercy: Mam identycznie. Żadna gra mi się nie podoba, różnyni Assasynami już rzygam. Codziennie spędzam "x" czasu na myśleniu w co pograc i nic nie znajduje. Też myślę czy się nie zestarzałem bo na średnie gry nie chce tracić życia a dla mnie większość jest średnia.
  • Odpowiedz
@quercy: stary identyko. Czasem jest czas, odpalasz konsole blakasz się po ekranie startowym, potem odpalasz jakąś grę na siłę pograsz chwilę i mówisz sobie, że to nie ma sensu i wszystko wyłączasz :D
  • Odpowiedz
@quercy: bo na ps nie ma gier i nie ma w co grać taka prawdą. Na Xbox i PC to chociaż pograsz w coop gierki z żoną i ziomkami, a na PS nie ma nic na coop do pogrania. Samemu grając w filmowe doświadczenia to można zasnąć tak to wciąga i zachęca...
  • Odpowiedz
@Uszanowankoo: Gears 1/2/3/J/4/5/ Halo 1,2,3,Reach,Odst,4,5,Infinite,Wars 2, Sea of Thieves/ State of Decay 2/Forza Horizon 4/5, Forza Motorsport 7(poprzednie Forzy też) Microsoft Flight Simulator/Minecraft/Minecraft Dungeons/Fallout 76/Wolfenstein: Youngblood/Quake i wiele innych od Xbox Game Studios. Coop lub multi lub to i to te gierki mają. Poza wygaszającymi grami z licencją jak Forza to wszystko masz w XGPU więc i znajomi też mają te gry i łatwiej znaleźć ludzi do grania, bo większość
  • Odpowiedz
@quercy: Na klocku to jeszcze bardziej nie ma w co grać, ja tam ciągle nadrabiam wieloletnie zaległości i nie narzekm. Niestety minął dopiero rok od premiery nowej generacji to nie wyciągną nowych gier z rękawa dużo, stworzenie wysokiej klasy gry AAA to minium 3-4 lata jak nie więcej. Zresztą przy poprzedniej generajci rok po premierze było znacznie gorzej
  • Odpowiedz
@PanPrezes_PL: Prawie 80 gier zagranych w 2021r na Xbox Series X. Kilka gier kupiłem tak to XGPU. Ciagle coś dodawali a to turowy W40, a to na coop Outriders a to niedawno Aliens na coop... Ciągle mam z żoną w co grać i ekipą... Na PS niestety w PS NOW nie dają żadnych nowych hitów, a na PS PLUS dają wersje okrojone godfall lub PS4 Mortal Shell.
@Patus_Michal_Pol:
  • Odpowiedz
@SprawiedliwyxWykopek: mialem wcześniej xboxa z gamepassem, zagralem moze w 3 gry stamtąd, zadnej nie przeszedłem. W moim przypadku raczej platformq nie ma znaczenia. Raczej brak ekipy. Kiedyś to sie gralo we wszystko
  • Odpowiedz
@quercy: Na Xbox masz funkcje szukania ludzi do gry. Wrzucasz wpis i ludzie się zgłaszają. Polecam po angielsku wtedy bardzo szybko znajduję i zawsze język poćwiczyć można. Nigdy mi nie brakło ludzi do grania w jakąś grę dzięki tej funkcji.
  • Odpowiedz
@SprawiedliwyxWykopek: tak samo tutaj mogę dodać wpis. Zmiana konsoli na xklocka to tylko dlatego, że tamta konsola jest 2x tańsza. Nie dorabiaj jakiejś ideologii do swojej wojny. Gdyby ps miał taki odpowoednik za 1300 to bym zmienił na ps5 series s
  • Odpowiedz
@quercy: Przecież ma odpowiednik PS5 Digital. Napisałeś, że kupujesz gry co chwile, a chcesz zamienić tylko dlatego, że trochę tańsza konsola. Brak logiki w tym co piszesz. Nowe gry 359zł...
  • Odpowiedz
@SprawiedliwyxWykopek: digital jest niewiele tańsze, bo jedyne co sie rozni to brak napędu. Series S jest slabsza konsolą na poziomie prosiaka, o ile nie niższym. Więc nie, to nie jest odpowiednik.
Nowe gry pudełkowe kosztują 259. W dniu premiery. Dzień później na OLX można dostać je za kilkadziesiąt zlotych taniej. A potem taką grę sprzedać i wyjść na zero czy 2 dyszki na minusie. Raz udało mi się zarobić, bo
  • Odpowiedz
@quercy: po prostu nie ma w co grac jak jesteś na bieżąco, sam odczuwam lekki ścisk ze wszystko ogralbym na ps4 ale no co tu zrobić. Gamepass by tu byl idealny, sam myśle czy by nie kupić series s, ale nie zamiast ps5, bo wierze Że pare fajnych exów będzie, a po prostu traktować to jako tani dekoder do gamepassa
  • Odpowiedz