Wpis z mikrobloga

@Cerb3rusPL: Ktos musiał buc bardzo bogaty, bo pamietam ze cent neostrady były zaporowe plus abonament telefoniczny xD

@Krzysztof53647: my byliśmy biedni i to mieliśmy. 128 kilobitów było po 59 zł z tego co pamietam + abonamnet telefoniczny nie jestem pewien czy 40, czy 50. Generalnie wtedy to była spora suma, bo zarobki były bardzo niskie i warto pamiętać jak tani dziś mamy internet, gdzie cena 60 zł za
  • Odpowiedz
@Cerb3rusPL: 640 kbps, ale burżuj. Myśmy mieli 256, a i tak cała okolica zazdrościła stałego łącza.

Swoją drogą, ta aplikacja to już chyba nowsza, wcześniej taki pomarańczowy layout miała, z tego, co pamiętam.
  • Odpowiedz
@enron u mnie była mega stara centrala, ktora po wybraniu 0 potrzebowała kilku sekund zeby przetrawić 202122 wiec zeby w ogóle się połączyć trzeba było nawalić ,,,,,, po 0 (działały jak delay) XD
  • Odpowiedz
@ShooleR: no to spoko jak tylko kilka sekund ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Apropos modemów pamiętam jak znajomy kupił sobie jakiś gówniany soft-modem (kodowaniem zajmował się nie procesor na modemie, tylko wykorzystywany był procesor komputera) do dość słabego kompa (486SX). Jak się na stronie internetowej gwałtowniej machnęło suwakiem, potrafiło zerwać połączenie xD
  • Odpowiedz
@Cerb3rusPL: oo... mam do dzisiaj gdzieś modem w kształcie myszki schowany.

pamiętam ściąganie z linków rapidshare gdzie było ograniczenie dla tych co nie mają płatnego konta. W neostradzie wystarczyło się rozłączyć na chwile - zmienne ip i ściągało się dalej. Było też forum peb.pl czy jakoś tak
  • Odpowiedz
@enron ja miałem tak z SDI (115,7 ;) ), które było podpinane przez COM. Jak podpiąłeś myszkę pod drugi port COM to się coś jeb...ło z przerywaniami i wywalało oba porty ;) nie szło grać tak w Quake (usb nie było). Szczęśliwie kilka tygodni później przyszedł komputer juz z PS2 (i TNT2 +MMX233) i można było znow grac w necie na RxRach :D
  • Odpowiedz
BTW dlaczego używaliście tej aplikacji? Szybciej się łączyło bez niej :)

@ShooleR: No właśnie uchodziłem za małego (wiekowo wtedy też) "hakiera", jak potrafiłem ustawić normalnie połączenie pod Windowsem bez tego gówna.
  • Odpowiedz