Wpis z mikrobloga

AUR to najpiękniejsze co ten system spotkało.

@NewEpisode: AUR to miecz obusieczny bo bardzo prosta możliwość tworzenia skryptów budujących sprawia, że paczki nie zawsze są najlepszej jakości. Co ja za syfy widziałem w AUR to japierdziele xD

Po za tym z dupy często w AUR oznaczają, czesto architekturę i np na ARM-ie musisz dodawać flagi by olewało docelową architekturę bo ktoś kto robił PKBUILD nie podumał xD
Ci debile nawet tego nie sprawdzają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@fervi: Ci debile nawet z tego nie korzystają. Nikt nie korzysta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A znając ciebie to też znowu polecasz coś czego sam nie używasz.
A znając ciebie to też znowu polecasz coś czego sam nie używasz.

@Kryspin013: No niestety - AUR działa dlatego, że repozytoria Archa są mega ubogie. Ogólnie prędzej bym widział tutaj rolę Flatpaków skrojonych pod system (chyba o tym gadaliśmy kiedyś?).
@Kryspin013: A co tu nie wierzyć? Masz PPA, które są znacznie lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wspieram MPR na ile mogę, ale jego użyteczność jest znacznie niższa niż AUR z prostego powodu - Repozytoria systemowe dostarczane są znacznie, znacznie większe od Archowych.
@Kryspin013: Tzn? Mam z 2 aplikacje z MPR, ale wbrew pozorom nie ma nacisku jak w AUR. Dodatkowo Debian ma rozwinięte (słabo, ale jednak) repozytoria customowe. Jeśli chcesz nowe Wine w Archu - AUR. W Debianie masz repozytorium (i do wielu rzeczy). Co prawda to nie PPA, ale

Czy jestem fanem MPR / AUR? Cóż, tak średnio. Wydaje mi się, że idea Flatpaków skoncentrowanych jest lepsza, szybsza i bezpieczniejsza.