Wpis z mikrobloga

Niezwykle mily i nieco zaskakujacy, jako ze tymczasowo pracuje zdalnie z Polski, prezent swiateczny z firmy.
Na Nowy Rok zycze sobie aby udalo nam sie ulozyc zycie w Polsce, tak jak mielismy je ulozone w UK, a coreczka szczesliwie dorastala wsrod bliskich...

Wesolych Swiat!! ☃︎☃︎☃︎

#uk #emigracja #funt #praca #pracbaza #pieniadze #finanse #wynagrodzenie #powrotdopolski #polska
PowrotnikPolska - Niezwykle mily i nieco zaskakujacy, jako ze tymczasowo pracuje zdal...

źródło: comment_16402408541FOLlU9XsrfT9VIllrJycT.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ElijahBaley: a to każdy ma być manago? To kto będzie robił?
W moim korpo widzę jak poziom wyżej czyli mój szef i szefowie innych teamów są zawaleni robota, a ja sobie spokojnie cziluje i robię co mi przydzielą/do czego się zgłoszę, a hajs się zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@wfm125m: Nie no jasne jasne, tylko myślałem że po 13 latach to kurdę nawet podwyżkami inflacyjnymi by więcej wyszło startując z jakiegoś pułapu 30k. Absolutnie nie narzucam nikomu stylu życia, myślałem zwyczajnie że kolege robią w #!$%@?, jak tego mireczka od cnc co po 9 latach zarabia 18k...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ElijahBaley: różne są koleje losu, ja pracowałem przez rok w Aberdeen, 2014-2015 25k plus bonus z 2 letnim doświadczeniem z PL, OP nie pracuje w Lądku gdzie płaca naprawdę dobrze na kontraktach, może tego po prostu nie potrzebuje :) ofc jakby to było 30k po q latach to faktycznie słabo by to wyglądało.
  • Odpowiedz
@powl: no nie, właśnie nie gdziekolwiek. Jak będziesz w Londynie szukał firmy z Belfastu to dostaniesz stawkę na Belfast. Mówienie że ktoś pracujący w odległym terenie zarabia mało "bo w Lądynie" z założenia jest błędne.
I fun fact, 60k w Belfast może być lepsze niż 90k w Londynie
  • Odpowiedz
@tptak: żartujesz sobie? W firmie są osoby które nigdy nawet nie były w Londynie. Jakie to ma znaczenie gdzie jest siedziba? Wg tej logiki w Estonii płacą w it lepiej niż w Irlandii, bo w wise oferują $120k seniorom. Lokalizacja nie ma znaczenia, teraz liczy się firma
  • Odpowiedz