Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
@Jamniki2 Na cholerę coś takiego, to nie wiem ¯\(ツ)/¯

@taktoto: Jak utrzymuje stałą temperature w trakcie rozwożenia to znaczy, że nie zależy mu żeby dowieźć ciepłe, nie zasługuje na napiwek, słusznie dodana funkcjonalność, mogliby podpiąć jeszcze jakiś pulsometr, żeby dokładniej sprawdzać czy z--------a przez miasto na rowerze czy na luzie sobie jeździ XD
  • Odpowiedz
Nie przytoczę fragmenty, ale w książce Rewolucja przemysłowa 4.0 Klaus Schwab pisał o ubraniach z bio sensorami.

@LaurenceFass: W sytuacjach, w których coś takiego miałoby służyć poprawie bezpieczeństwa pracownika (np. pracuje w ciężkich warunkach i śledzimy odwodnienie, puls, może w jakiś sposób szacujemy przytomność - tak żeby jak najszybciej zareagować w przypadku problemów) to to byłoby super. Gorzej, że ludzie każdy fajny pomysł potrafią przekształcić w narzędzie kontroli
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Ja jeździłem na Stavie w moim mieście i to działa tak, że przy logowaniu do systemu po prostu musisz wpisać 36.6 i c--j, bo inaczej cię nie zaloguje. Nie ma żadnych termometrów i przy rozpoczęciu pracy też nikt mi temperatury nie mierzył - a codziennie musiałem pobierać auto z bazy
  • Odpowiedz
@Jamniki2: no dobra a jak ma goraczke obojetnie czy zmierzoną czy sam sobie wpisze to taki system nie powinien dopuscic go do pracy.
Po co jako klient mialbym otrzymać informację że kurier ktory do mnie jedzie jest chory.
Wiadomo że nigdy czegos takiego nie napiszą.

To tak jak byłaby duża zielona okejka z napisem "nie napluliśmy ci do żarcia"
  • Odpowiedz