Aktywne Wpisy
mentari +222
iluvmypickle +11
Wersja wpisu bez słów pogardy wobec juniorów bo wczoraj usuneli
Wchodzenie do IT w 2024 to objaw zaawansowanego kretynizmu
Wyobraźcie sobie taką sytuacje - chodzić 5 lat do technikum infrmatycznego gdzie robi się egzaminy zawodowe + ZAPIEPRZASZ ucząc się jakiś granic ciągów limesów, zaawansowanych funkcji trygonometrycznych żeby zdać to rozszerzenie na chociaż 70% i uczyć się pythona żeby zdać infe na 90%+
Potem
Wchodzenie do IT w 2024 to objaw zaawansowanego kretynizmu
Wyobraźcie sobie taką sytuacje - chodzić 5 lat do technikum infrmatycznego gdzie robi się egzaminy zawodowe + ZAPIEPRZASZ ucząc się jakiś granic ciągów limesów, zaawansowanych funkcji trygonometrycznych żeby zdać to rozszerzenie na chociaż 70% i uczyć się pythona żeby zdać infe na 90%+
Potem
Tymon układał kostkę na zawodach w minionych weekend w średnio 5,09 sekundy
https://www.wykop.pl/link/6419935/polak-pobil-rekord-swiata-w-ulozeniu-kostki-rubika-srednia-5-09-s/
Chętnie odpowiem w komentarzach na ew. pytania dotyczące speedcubingu i proszę o wykopywanie znaleziska (dawno nie byłem na głównej możecie im sprawić prezent na święta :)
#mikroreklama #kostkarubika #speedcubing #ciekawostkiantrosa #ciekawostki #sport
@bitcoholic: nie do końca wiem co masz na myśli to pisząc, ale dla porządku podkreślę:
-nie ma sekwencji iluś stałych ruchów, które po ich wykonaniu ułożą ci każdą kostkę;
liczba możliwych układów kostki Rubika to: 43252003274489856000, gdybyśmy byli w stanie ułożyć kostkę w sekundę i mogli tak układać nieprzerwanie to w tydzień moglibyśmy rozwiązać 604800 układów, w rok ~32054400,
https://kostkarubika.info/home#Lekcje
Inną sprawą jest płynność i szybkość
@bitcoholic: są dzieci w wieku przedszkolnym, które startowały w oficjalnych zawodach, ale "wykucie" tych kroków nie da ci możliwości układania na tym poziomie bez względu na płynność, ułożenia zwykłym LBLem mają ponad 100 ruchów, "wykucie" lepszych metod też nie pozwoli ci na układanie na tym poziomie;
podobnie jak przeczytanie wszystkich książek z fizyki nie uczyni
i doprecyzowałem, bo niestety nagminnie zdarzają się osoby która myślą, że jedną sekwencją 20 kilku ruchów układa się kostkę więc to tylko nauczenie tej jednej sekwencji i ćwiczenie szybkości, zresztą w tym podlinkowanym znalezisku się taki ktoś trafił :/