Wpis z mikrobloga

@Bizancjum: Proszę cię, wpisz sobie gazeta polska + geje albo fronda + geje (lub dowolny inny portal tego typu) i zobacz sobie jakie rewelacje ci wyjdą xD

UBecki TVN wprost pyta się czemu nie ma jeszcze segregacji i zamordzia.

Nawet jeśli masz takie a nie inne zdanie, to tak jak napisałem - nikt nie zmusza cię do oglądania tego, co nadaje sobie prywatna firma. Jak mi się coś nie podoba, to
No na tym właśnie polega wolność słowa, że mogli tak napisać, dzbanie XD

@Alex_mski: Paradoks tolerancji - mówi to Panu coś Panie Alex_mski?

90 lat temu w pewnym demokratycznym kraju, też pozwalano pewnym mediom tak pisać. Rozumiem, że uważasz, iż wtedy postąpiono słusznie?
@TheSilentEnigma: Widzę, że wchodzimy na temat rozważań filozoficznych, okej. A co jeśli powiedziałbym ci, Panie TheSilentEnigma, że to te wysrywy mirków o tvnie są własnie wynikiem nietolerancji (prawdziwej) dla (rzekomej) nietolerancji tvn-u? Bo jak rozumiem, uważasz, że treści prezentowane przez TVN są nietolerancyjne. Tymczasem ja nie dostrzegam w nich tego o czym piszecie - szczucia, zamordyzmu itd. Wręcz przeciwnie, praktyki takie dostrzegam bardziej w wykopowych wpisach, bo
Bo jak rozumiem, uważasz, że treści prezentowane przez TVN są nietolerancyjne.

@Alex_mski: Nawoływanie do ograniczania praw obywatelskich pewnej grupy ludzi ze względu na to, iż nie chcą zrobić czegoś do czego nigdzie się nie zobowiązywali jest wejściem z butami w prawa i wolności jednostki. To nie jest kwestia subiektywna. Oczywiście możesz uważać inaczej, ale wówczas dyskusja jest pozbawiona sensu. O subiektywnych gustach się bowiem nie dyskutuje - tutaj decyduje siła.
Uważam,
@TheSilentEnigma

Nawoływanie do zbrodni powinno być tak samo tępione jak sama zbrodnia.

Ależ oczywiście! W pełni się zgadzam i nawet to napisałem

Osobiście wychodzę z założenia, że dopóki coś:

a) nie łamie prawa

A nawoływanie do zbrodni to właśnie łamanie prawa i powinno spotykać się reakcją i konsekwencjami. Tyle, że TVN nie transmituje nawoływania do rzezi niezaszczepionych jak niektórym się chyba wydaje. Jedyne co tam spotkasz to materiały typu "czemu rząd nie
Nic niezgodnego z prawem czy nawet dobrym obyczajem.

@Alex_mski: Jeśli uważasz, że nie ma nic niezgodnego z prawem i obyczajem w nawoływaniu poddawania podstawowych praw obywatelskich jakimkolwiek warunkom, no to chyba mamy inne systemy wartości.

A tak idąc już tematem prawa... Ktoś kiedyś uchwali prawo, że wejść do sklepu będzie mógł tylko ten kto w ciągu ostatniego roku zrobi za darmo gałę naczelnikowi lokalnego oddziału partii i co wtedy powiesz? Że