Wpis z mikrobloga

Mirki chciałbym spróbować inny niż te marketowe ryże, taki typowy azjatycki co wywala z butów
czy warto płacić za takie extra? faktycznie widać różnice? a jak tak to prosze o linki lub nazwy konkretnych produktów <3

#gotujzwykopem
  • 8
@aphen: Tak, warto. Ja od 2 lat w ogóle już nie kupuję innego ryżu tylko ryż do paelli, ryż do risotto i do sushi, czyli ten biały króciutki, czasami basmanti.
Azjaci jedzą też ryż na tony bo jest wspaniały i smaczny, nasze gówno za 3 zł w torebkach to profanacja i ryżem tego nikt nie powinien nazywać.
@aphen: Kurde, kupowałam w tesco do risotto i mam jeszcze zapasy, ten do sushi z biedry tez jest dobry, kosztuje jakieś 5 zł i masz garnek ryżu. W PL jak piszą że do sushi albo risotto to znaczy że to ten właściwy, smaczny krótki ryż. @pawel_a23: