Kupiłem jedna rzecz na Allegro i anulowałem od razu zakup ale sprzedający i tak wysłał paczkę. Dzisiaj ja przez przypadek odebrałem z paczkomatu. Jak mogę zwrócić? Nie chce płacić za wysyłkę, mam smarta
jeżeli to był smart... to sprzedawca nie ma możliwości wysyłki, jeżeli zamówienie jest anulowane. Token na wysyłkę jest nieaktywny, więc coś kręcisz... @PoteznyMagWody:
@dowcip: skoro ty mi wyślesz paczkę, z którym ja nie mam nic wspólnego i ja ją odbiorę to czy ja mam za to płacić? transakcja została anulowana, jak sprzedawca wysłał to niech teraz się z tym buja, bo to nadal jego przedmiot
@UFC_Jest_W_Dupie: przedmiot jest jego, a ty jesteś w jego posiadaniu, to jest przywłaszczenie wg KK. Jeżeli to jest paczkomat to nie rozumiem, po co odbierać taką paczkę... Jeżeli to był smart paczkomat, to nie da się wysłać paczki po anulowaniu zamówienia!!
#allegro
@UFC_Jest_W_Dupie: niby tak, ale technicznie anulowanie zamówienie to nie odstąpienie od umowy ¯\_(ツ)_/¯
allegro nawet może mu zwrócić hajs bez zwrotu z jego strony, bo on niczego nie zamówił, a mu towar wysłał
to sprzedawca nie ma możliwości wysyłki, jeżeli zamówienie jest anulowane. Token na wysyłkę jest nieaktywny, więc coś kręcisz...
@PoteznyMagWody:
transakcja została anulowana, jak sprzedawca wysłał to niech teraz się z tym buja, bo to nadal jego przedmiot
Jeżeli to jest paczkomat to nie rozumiem, po co odbierać taką paczkę...
Jeżeli to był smart paczkomat, to nie da się wysłać paczki po anulowaniu zamówienia!!