Wpis z mikrobloga

@zametr: fajnie widzieć jak pięknie cena za metr w dzielnicy na którą jestem napalony (Przymorze) będzie się ścigać z moją wypłatą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

oczywiście wypłata będzie zawsze za wzrostem ceny za metr, mimo iż nie zarabiam najgorzej XD
@matwes: Weź też pod uwagę, że ceny na przymorzu uwzględniają wielką płytę. Trzy żagle na Olsztyńskiej, inwestycja z 2011 to około 17,5k/m, Albatross z 2014-16 przebija 20k, a w tarasach Bałtyku masz stan deweloperski za tyle.
@zametr: Widzę też, że w wyszukiwarce dla Orunia rynek wtórny (jest 26 ofert) trend jest raczej około zera tylko jest jedno mieszkanie z +26% a poza tym na plus jest max 4%, a połowa ofert jest na minusie. Więc jakim cudem Wam wyszły te mediany 4.5% / 10.9%?
@4833478: faktycznie, przydałoby się rozdzielić Orunię. Zmienimy to. Dzięki.

Przy wyliczaniu mediany brane są pod uwagę również te nieruchomości, które nie zmieniły ceny (nie pokazywane w serwisie).
Przy wyliczaniu mediany brane są pod uwagę również te nieruchomości, które nie zmieniły ceny (nie pokazywane w serwisie).

@zametr: Hmm, ale to się dalej nie klei bo o ile nie zapomniałem jeszcze matematyki, jeśli do obliczeń dorzuci się dodatkowe dane o wartości 0% (nieruchomości, które nie zmieniły ceny) to mediana powinna się zmienić w kierunku zera, a na mapie wzrosła. Poza tym skoro w serwisie nie pokazujecie ofert których cena się
Hmm, ale to się dalej nie klei bo o ile nie zapomniałem jeszcze matematyki, jeśli do obliczeń dorzuci się dodatkowe dane o wartości 0% (nieruchomości, które nie zmieniły ceny) to mediana powinna się zmienić w kierunku zera, a na mapie wzrosła.

@4833478: na grafice przedstawiamy zmianę mediany za m². Dla danych, które prezentujemy nie ma znaczenia, czy nieruchomość nie zmieniła ceny. Liczy się cena za m² wszystkich ofert teraz i sprzed
@zametr: Znając życie to pewnie ja czegoś nie rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak, to błąd. Ogłoszenie musiało się zmienić. Naprawimy to :)

@zametr: Dzięki. Może to jakiś patosprzedawca zmienia co chwila lokalizację w ogłoszeniu żeby zwiększyć zasięg...
U mnie jest cała Wawa, dzielnice nie mają różnych kolorów co innego wrzucasz na Wykop niż masz na stronie?

@jusstt: Z tego co rozumiem te ładne obrazki na wykop to mapka przygotowana ręcznie, nie ma dokładnie takiej analizy na stronie.
@zametr hej mam pytanie, z jakich stron bierzecie ogłoszenia na waszej stronie? można uzyskać taką informację?

Drugi w pytanie. Jak np ogłoszenie występuje na kilku strona u typu np otodom, morizon, domiporta etc i np różni się odrobinę bo różni pośrednicy to jaką cenę pokazujecie u siebie?