Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Logan00:

>jakbyś czytał coś więcej niż księdza kazanie to byś znał określenie Happy Holidays

Ale ten doodle odnosi się do świąt Bożego Narodzenia, nawet debil to widzi, odnośnie których świat to jest.

>ale na tym doodle widzisz coś związanego z jakimikolwiek "świętami" czy po prostu napis google + lampki +

Nie no w ogóle nie widać do czego się to odnosi i jakie święta co roku takich używają i jak wyglądają.
@mmmmmmmmmmmmmm: ale taka pr0 AI machine learning company jest w stanie targetowac użytkownika tak, aby wyświetlić mu #!$%@?ą choinkę jeśli obchodzi boże narodzenie i nie jeśli ich nie obchodzi
To po #!$%@? w ogóle piszą o tym?

@masz_fajne_donice: bo zbliża się generalnie długa przerwa, chwila odpoczynku, dawania sobie prezentów, spędzenia czasu z rodziną. Każdy robi to z innych powodów. Akurat się zdarzyło, że chrześcijańskie święto trafiło w kalendarzu w ten czas, ale od zawsze przesilenie zimowe było bardzo ważnym okresem.
W wielu firmach wolne są 2 tygodnie - od wigilii do trzech króli. I nieważne jakiej jest się wiary, czy
@powiedz: Ozdabianie drzew światełkami też w innych religiach i ateizmie występują?
Spotkałaś się kiedyś ze zwrotem 'święta sezonowe'? Sezonowe od czego?

W wielu firmach wolne są 2 tygodnie - od wigilii do trzech króli.

To mnie zaciekawiło - w których firmach? Nie w Polsce raczej. W PL to jakaś wyjątkowa sytuacja.
Ozdabianie drzew światełkami też w innych religiach i ateizmie występują?

@masz_fajne_donice: no a skąd jest obwieszanie drzewek ozdobami? jezusek je wymyślił? na świerku na pustyni? przecież to stara pogańska tradycja.

To mnie zaciekawiło - w których firmach? Nie w Polsce raczej. W PL to jakaś wyjątkowa sytuacja.

Na pewno wiele polskich korpo, głównie doradcze i banki inwestycyjne. A jak jest w innych branżach to nie tak łatwo mi powiedzieć bo głównie
no a skąd jest obwieszanie drzewek światełkami? jezusek je wymyślił? na świerku na pustyni? przecież to stara pogańska tradycja.

@powiedz: Znasz jakichś pogan którzy to robią? Co z tego że pogańska skoro poganie jej nie praktykują od tysięcy lat.

Na pewno wiele polskich korpo, głównie doradcze i banki inwestycyjne.

To mi się nawet podoba, chociaż nie spotkałem się z tym.
Znasz jakichś pogan

@masz_fajne_donice: a Ty generalnie znasz jakichś pogan?
To jest taka bardzo naturalna tradycja jak na tę porę roku - jest zima, jest smutno i szaro, ale przychodzi przesilenie zimowe, dni stają się coraz dłuższe, przychodzi nadzieja, że będzie coraz lepiej. Organizujemy więc święto. A żeby było ładniej to stawiamy jedyne zielone drzewko, które przypomni nam zieloną wiosnę, ozdabiamy je. Chrześcijanie sobie zgarnęli coś mega oczywistego i uważają, że