Aktywne Wpisy
ciootka +115
Pracowałam w gastro, odeszłam żeby „budować karierę” do korpo, chciałam pracować wyłącznie w nowej pracy, jednak po dwóch miesiącach wróciłam do gastro na weekendy, wytrzymałam w takim trybie półtora roku, właśnie podpisałam wypowiedzenie w korpo i wracam uśmiechać się do ludzi, parzyć kawę i organizować wieczory z muzyką na żywo.
Kurna, kocham ten lokal, te adrenalinkę, przyjemność pracowania z samymi przyjaciółmi no i to, że lepiej zarabiam. I czerpię z każdej chwili
Kurna, kocham ten lokal, te adrenalinkę, przyjemność pracowania z samymi przyjaciółmi no i to, że lepiej zarabiam. I czerpię z każdej chwili
MrXavery 0
Próbowałem już chyba wszystkiego z internetu. Ktoś umie rozwiązać ten problem? Komp działał, dzisiaj włączam i bluescreen. Wziąłem się za reinstall Windowsa i nawet tego nie mogę zrobić xD #komputery #informatyka
#google
Komentarz usunięty przez autora
Katolicy nie są już pępkiem świata.
Komentarz usunięty przez autora
Wszyscy wiemy o co chodzi, po prostu #!$%@? ich istnienie świąt Bożego Narodzenia.
Ale ten doodle odnosi się do świąt Bożego Narodzenia, nawet debil to widzi, odnośnie których świat to jest.
Nie no w ogóle nie widać do czego się to odnosi i jakie święta co roku takich używają i jak wyglądają.
@mmmmmmmmmmmmmm: To po #!$%@? w ogóle piszą o tym? BTW żaden temat o którym wspominają nie jest ważny dla wszystkich na świecie.
@masz_fajne_donice: bo zbliża się generalnie długa przerwa, chwila odpoczynku, dawania sobie prezentów, spędzenia czasu z rodziną. Każdy robi to z innych powodów. Akurat się zdarzyło, że chrześcijańskie święto trafiło w kalendarzu w ten czas, ale od zawsze przesilenie zimowe było bardzo ważnym okresem.
W wielu firmach wolne są 2 tygodnie - od wigilii do trzech króli. I nieważne jakiej jest się wiary, czy
Spotkałaś się kiedyś ze zwrotem 'święta sezonowe'? Sezonowe od czego?
To mnie zaciekawiło - w których firmach? Nie w Polsce raczej. W PL to jakaś wyjątkowa sytuacja.
@masz_fajne_donice: no a skąd jest obwieszanie drzewek ozdobami? jezusek je wymyślił? na świerku na pustyni? przecież to stara pogańska tradycja.
Na pewno wiele polskich korpo, głównie doradcze i banki inwestycyjne. A jak jest w innych branżach to nie tak łatwo mi powiedzieć bo głównie
@powiedz: Znasz jakichś pogan którzy to robią? Co z tego że pogańska skoro poganie jej nie praktykują od tysięcy lat.
To mi się nawet podoba, chociaż nie spotkałem się z tym.
@masz_fajne_donice: a Ty generalnie znasz jakichś pogan?
To jest taka bardzo naturalna tradycja jak na tę porę roku - jest zima, jest smutno i szaro, ale przychodzi przesilenie zimowe, dni stają się coraz dłuższe, przychodzi nadzieja, że będzie coraz lepiej. Organizujemy więc święto. A żeby było ładniej to stawiamy jedyne zielone drzewko, które przypomni nam zieloną wiosnę, ozdabiamy je. Chrześcijanie sobie zgarnęli coś mega oczywistego i uważają, że
@masz_fajne_donice: a no i niby podoba się, ale to takie trochę wymuszanie wzięcia nadmiarowego urlopu.