Aktywne Wpisy

Notakaprawda +20
Czemu Bolak zawsze musi przepłacać?
Ty płać 9600zł i dostaniesz kuponik na zegarek -500zł który kosztuje 3250zł (xD) a dla Pana Niemca mamy supercenkę 5813zł, albo 6605zł razem ze słuchawkami za 860zł. Zdjęcie w komentarzu. #patologiazmiasta #polska #heheszki
Ty płać 9600zł i dostaniesz kuponik na zegarek -500zł który kosztuje 3250zł (xD) a dla Pana Niemca mamy supercenkę 5813zł, albo 6605zł razem ze słuchawkami za 860zł. Zdjęcie w komentarzu. #patologiazmiasta #polska #heheszki
źródło: 1000034593
Pobierz
baemaj +70
zrobiłam to.
wstałam i idę do pracy.
wstałam i idę do pracy.

Co myślicie na ten temat?
Według mnie uczynienie końcówki Szopena (za ulicą PCK) jednokierunkową jest niegłupie - pojawi się sporo miejsc parkingowych "w pobliżu rynku", do tego uspokoi się tam ruch , a przejście na dole Alei Lubomirskich jest często uczęszczane.
W godzinach szczytu skręcenie z Szopena w Szopena (właśnie tam obok filharmonii) graniczy z cudem.
Ale czy rozładuje to korki na Placu Śreniawitów - w to akurat nie wierzę nic a nic. Lewy pas, jadąc w kierunku mostu Zamkowego rzadko jest blokowany, jest w miarę drożny, problemem jest stojący prawy i kierowcy którzy jadą lewym do samego końca i tamują ruch wciskając się na prawy ¯\_(ツ)_/¯ Albo Ci którzy nie zostawiają pustego skrzyżowania i uniemożliwiają skręt w Szopena. No i oczywiście koreczek na Lisa-Kuli.
To jest po prostu wąskie gardło, łączące wiele ulic i trzeba z tym żyć.
#rzeszow
@jedzczarnekoty: tam nic nie rozładuje korków, nawet wielkie rondo
@dawid110d: z tego co czytam już coś się dzieje w tej kwestii, więc jest szansa że machną to rondo raz dwa, jak już zaczną
Mi to pasuje.
Jadę lewym dokąd tylko sie da i zmieniam przed mostem na prawy.
Masą czasu tam oszczędzam.
Ale chodzi mi o to że Ci z prawego tych "wciskających się" w ich opinii blokują, i wtedy chcąc czy nie blokuje się lewoskręt
- lewy pas - 2-3 auta
- środkowy pas - kilka aut, ale obowiązkowo pierwsze skręcające w lewo
- prawy pas - milion aut wylewających się z Hetmańskiej i czasem blokujących skrzyżowanie