Wpis z mikrobloga

W poniedziałek przyszedł jajowar od @chixi

Do tej pory zrobiłem w nim jajka 3 razy.
Za pierwszym i drugim razem ustawiłem na soft. Część jajek wyszła IDEALNIE, ale część była niedogotowana - płynne białko i to bardzo.
Za trzecim razem ustawiłem na medium. Efekt na zdjęciu. Wyszło faktycznie medium - na miękko to to nie jest, bo daje się kroić, na twardo też nie, bo żółtko jest częściowo płynne. W sumie pasuje mi taka forma jajek, ale chciałbym też móc zrobić normalne jajka na miękko, takie co się je z podstawki, a żółtko jest całkowicie płynne.

Jakieś protipy jak tego używać?

Na zdjęciu oprócz jajek kanapki z chmurek, z masłem, serem żółtym, szynką, majonezem i pomidorkami.
#keto
ElCiesiel - W poniedziałek przyszedł jajowar od @chixi

Do tej pory zrobiłem w nim ...

źródło: comment_16395593792O6MqUAKvf744eyOMFPQg1.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@ElCiesiel zawsze soft i jest jak trzeba, jak się zdarzają za płynne to jeśli jajka są większe (a ja mam od wiejskich kur więc rozmiarowo bardzo różnie, staram się gotować podobnej wielkości) spróbowałabym soft i dodała na przykład jedną kreseczkę wody więcej :)
  • Odpowiedz