Aktywne Wpisy
WielkiNos +106
W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
viciu03 +10
#koronawirus #bekazlewactwa #humorobrazkowy
Wybacz - sam nie jestem fanem paszportów szczepionkowych, ale zrównywanie ze sobą ofiar niemieckiej inwazji na Polskę oraz antyszczepionkowców, którym trudniej wejść do niektórych knajp zwyczajnie obraża Polaków zabitych podczas niemieckiej okupacji, i jest bezdennie głupie.
akurat tutaj nie ma żadnego zrównywania!
ludzie w 1944 ginęli za wolność
a teraz głąby oddają wolność wywalczoną przez swoich dziadków za ILUZJĘ bezpieczeństwa
bo głąby nie rozumieją że jak by chodziło o życie babci to cyrk skończył by się w marcu 2021 jak ta babcia mogła się zaszczepić...
żadnego zrównywania, porównanie dwóch skrajnych postaw!
@naszprycowany: Tak, jestem człowiekiem podłym, bo nie chcę złapać i roznosić wirusa. xD
Więc - szczepionkę już dawno temu wziąłem, kiedy nie było mowy o żadnych paszportach, przede wszystkim dlatego, że nie mam czasu na chorowanie. Boostera pewnie też wezmę, tylko muszę trochę poczytać o
no tak, ale to dla naszego wspólnego dobra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GaiusBaltar: ale jesteś świadomy, że zaszczepieni też mogą się zarazić i roznosić, prawda?
@Bielecki: Ależ oczywiście. Tyle, że ze sporo mniejszym prawdopodobieństwem. Całe życie to gra prawdopodobieństw, i prawie nic nie jest zerojedynkowe.
Ludzie, którzy twierdzą, że nie absolutnie żadnego ryzyka wynikającego ze szczepionki, ignorują statystykę - bo przeprowadzenie jakiejkolwiek akcji (nawet szczepienie placebo) na milionach osób gwarantuje, że coś się komuś stanie. Ja po prostu widząc to ryzyko, zdaje sobie sprawę, że bardziej prawdopodobną jest moja śmierć w wypadku drogowym, więc jakoś z tym ryzykiem będę żyć.
Podobnie jest z drugą
@GaiusBaltar: tu chodzi też o kłamstwa, jakimi byliśmy karmieni. Szczepionki 100% bezpiecznie, chronią 100% przed hospitalizacją i zgonami, są całkowicie dobrowolne, wirus ogromnie śmiertelny dla wszystkich, w tym dla dzieci (gdzie statystyki mówią co innego) - dlatego część z osób które widzisz nie neguje działania szczepionek jako takich, a wytykają
daj po prawej "bojem siem igly"