Wpis z mikrobloga

Hej! Ja wiem, że #lodz to Bałuty i pasta, ale tak na poważnie - czy będzie co robić przez 2 dni z rodzinką 2+2 (0 i 5) w Łodzi?
Chcemy gdzieś się zatrzymać po drodze ze świąt i spędzić poza domem i jak w ząb Łódź idealnie pasuje, a zasadniczo nigdy nie byliśmy.

Taguję też #dzieci bo wyprawa z dziećmi.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trustME dodał bym do tego co wyżej, EC1 Plus planatorium, polecam wycieczkę po księży młynie jak będzie fajna pogoda czy park przy palarmiani wieczorem, gdzie jest zrobiony park świetlny (tutaj mimo osobistej niechęci do tego miejsca). Zawsze jeszcze macie lodowisko czy fale
  • Odpowiedz
@assurin: EC1 zdecydowanie!, zapomniałem. Zarówno Planetarium ("P" :)), jak i cały obiekt z mini wersją centrum nauki Kopernik. Dla nieco starszych jest tam też super wycieczka po muzeum pierwszej elektrowni w Łodzi.
@trustME: tak, manufaturę trzeba będzie w takim razie pominąć ;-)
  • Odpowiedz
@kuncfot: człowieku, oni maja dziecko 5 lat i niemowlaka. Piesze metro???? Po lodzi w centrum nie da sie jeździć wozkiem. Do tego ciezko sie pilnuje starszego bo chodniki w centrum sa waskie i niewygodne. A jesli bedzie snieg to juz wogle masakra bo go nie odwalają tylko czekają az stopnieje.

Bezpiecznie z dziećmi to np Park na zdrowiu (o ile bedzie albo mroz albo cieplo bo jak roztopy lub deszcz
  • Odpowiedz
@KkaskaderMike: człowieku, nie wyobrażam sobie aby zasuwali z wózkiem przy obecnych temperaturach po Łodzi.
Nie pisałem tego, Ty sobie tak wydumałeś i na mnie najeżdżasz. LOL.

Pokazałem listę atrakcji i tyle.
  • Odpowiedz
@KkaskaderMike: samo EC1 wygląda fajnie już na takie 2 dni, a są jeszcze inne rzeczy.

Szukaliśmy już parę dni czegoś mniej więcej po drodze z Lublina do Wrocławia, ale nic innego ciekawszego nie znaleźliśmy
  • Odpowiedz
@trustME: Jak już wszystko pozwiedzacie, to jeszcze wbijajcie do Ancymondo, no nie mogę się nacieszyć tym figlorajem. ;) Przy okazji cały ten kompleks na Nowej Gdyni fajny do ospacerowania. Z takich nie do końca oczywistych rzeczy - można też zerknąć na terminarz meczów siatkarek ŁKS-u/Budowlanych w Sport Arenie, bardzo fajny klimat zwłaszcza na ŁKS-ie, gdzie zazwyczaj ściągają cały tabun animatorów dla dzieciaków. Monopolis fajne pod pamiątkowe zdjęcia i jakieś szybsze
  • Odpowiedz
@trustME: eC1 jest ok dla starszego. Na 2 dni to tylko jak jest maniakiem nauki. Nie wiem jak dzis ale jak tam bylem to tam jest brak infrastruktury dodatkowej. Np gdy jedno dziecko sie bawi w EC1 a mama z drugim nie usiadzie w normalnej restauracji.

Teatr lalek jest ok ale pewnie będzie zamknięty. Czasem sa przedstawienia dla dzieci w Wielkim albo Jaracza.

Z czystych bawialni to Trampoliny kolo Ikei.
  • Odpowiedz