Wpis z mikrobloga

kto otwiera nowe linki w tej samej karcie?

@mile5: każdy, kto już przejrzał na mirko/znalezisku wszystko, co chciał przejrzeć i nie ma zamiaru dłuższego korzystania z zawartości na tej karcie, tylko chce przejść na nową stronę? ;>

Ale serio - klikaj z Ctrl i po sprawie, jak Ci tak niewygodnie ;)
  • Odpowiedz
@kontra: mam maca, może to nieistotne, ale trzymając palce na klawiaturze i korzystając z touchpada lewym kciukiem i prawym wskazującym trochę niewygodnie jest, serio, mógłby chociaż w ustawieniach dać taką opcję
  • Odpowiedz
@mile5: hahah to w takim razie nie wiem czego oczekujesz. Jeśli serio wierzysz, że na wykopie to zmienią to jesteś naiwny. Pozdro
  • Odpowiedz
tak powinno być

@mile5:

użytkownik ma mieć możliwość decydowania w jaki sposób będzie otwierał linki. Jeżeli zechce otworzyć link w nowym oknie to naciśnie środkowy przycisk myszki lub skorzysta z menu kontekstowego.

Tak ma byc wg standardów html.
  • Odpowiedz
@nic1: zawsze coś się da zmienić.

@Felonious_Gru: jeśliby kupować laptopa patrząc na ilość przycisków przy touchpadzie to byłoby conajmniej dziwne. Ale chodzi przecież o ułatwianie ludziom życia, z poziomu głównej mirko przechodzę do nowej strony i tracę całe mirko- I CO TERAS?

a jaki mogę mieć na macu system? macOS 10.6.8
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: ja chciałem ułatwić a wy bronicie tego jakby to wam naprawdę miało przeszkodzić./ znalazłbym na chrome ale chciałbym, żeby takie coś było bez żadnych dodatków

@nic1: nie lubię niepotrzebnego obciążania systemu
  • Odpowiedz
@mile5: Jakby dodawali opcje w ustawieniach, które każdy może sobie "poza serwisem" sam zmienić bez problemu, to by ustawienia musiały mieć miliony opcji. Na zasadzie: może jest ktoś kto chciałby, żeby "bordowi" byli w innym kolorze, plusy zamieniły się w serduszka, a w sumie czcionka comic najlepsza.
  • Odpowiedz