Wpis z mikrobloga

@Zydomasoneria: Mnie wystarcza sam kovac. Jest największym spamerem tego serwisu. Codziennie tylko czeka od rana do późnej nocy aby tylko dodać jak najwięcej znalezisk. Ciągle z tych samych źródeł i tej samej tematyce. On nie dodaje tego, bo coś jest dobre. Wgrał sobie jakąś misja i ją realizuje albo ktoś go przysłał ;-)
  • Odpowiedz
@LuQa: Choćby to, że wystarczy 10 - 30 zorganizowanych bojówkarzy i pewien zakres tematyczny w ogóle się przez wykop nie przebije. Bo bojówkarze zakopią w 10 minut.

Choćby to, że system wymusza dodawanie wiadomości z różnych źródeł. Więc jak ktoś ma jedno - dwa - trzy dobre źródła i chce powrzucać to, co tam uważa za najlepsze, to musi "na siłę" szukać badziewia w innych źródłach i wrzucać te śmieci dla
  • Odpowiedz
@krzychol66: Ale nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi? O jakich bojówkarzach mówisz? Mógłbym Ci wymienić przynajmniej kilkanaście osób z drugiej strony (choć to dziwnie brzmi, bo ja nie jestem z żadnej), która robi dokładnie to samo.

No i dobrze, że jest taki system wymagający dodawania różnych źródeł. Wiesz jaki inaczej byłby meksyk na głównej i w wykopalisku? Nikt by się z niczym nie połapał.

Według mnie masz zachwianą percepcje.
  • Odpowiedz
@LuQa: Ależ ja nie określam stron wzajemnie się zakopujących. Ja piszę o systemie jako takim. Tworzenie się stron jest naturalną konsekwencją systemu. Jak mawiała "kobieta pracująca" w czterdziestolatku: "jak jest jakiś picownik, to zawsze znajdzie się antypicownik". Tylko, że system wspierający picownictwo jest chory.

Co do "pseudodziennikarskich portali" - to jest już inny temat. Przyznaj bowiem sam przed sobą, że "pseudodziennikarstwo" tych portali przyjąłeś dlatego, że treści tam zamieszczane są
  • Odpowiedz
@krzychol66: Widzę właśnie po tym, jak rozumujesz, że naczytałeś się za dużo pismaków typu "W sieci". Szczerze, to wolałbym oddać te pieniądze cyganowi na ulicy niż ją kupić. Kupiłem raz, pierwsze wydanie i podziękowałem. To już "Do rzeczy" jest o kilka szczebli intelektu wyżej niż syf zwany "W sieci".

Poza tym skąd wiesz jaki mam światopogląd? Wyraźnie powyżej zaznaczyłem, że chodzi mi o ich podejście. Są nieuczciwi, manipulują dokładnie tak
  • Odpowiedz
Szczerze, to wolałbym oddać te pieniądze cyganowi na ulicy niż ją kupić.

@LuQa: No, ale to Twój wybór ideologiczny, nie merytoryczny. Masz prawo do swoich poglądów. Inni też mają prawo.
  • Odpowiedz
Uważam, że analizowania wszystkich informacji i wyciąganie wniosków SAMEMU, to jedyny sposób na ogarnięcie tego całego gówna medialnego w Polsce.

@LuQa: Jest to jakiś sposób. Ale jak sobie założysz końskie okulary i wykluczysz pewne źródłą, to pewne informacje do Ciebie nie trafią. Wnioski na podstawie niepełnych danych będą błędne.
  • Odpowiedz
@LuQa: "Nigdy nie staraj się czerpać informacji ze źródeł, które za wszelką cenę chcą Ci podać opis świata na tacy, bo wtedy wyłączają Ci myślenie i analizowanie."

Jeśli boisz się, że czyjaś propaganda wyłączy Ci myślenie i analizowanie to radzę usunąć konto na Wykopie. Tutaj się przed nią nie ustrzeżesz.
  • Odpowiedz