Aktywne Wpisy
saakaszi +1405
JA PxxxxxxE, CZY WY TO WIDZICIE!
Ponad 576 mln zł agencja decyduje się przeznaczyć na zakup agregatów prądotwórczych. Na ich dostawcę, bez żadnego postępowania przetargowego, wybiera świeżo powstałą komandytowo-akcyjną spółkę Seltet z Warszawy, firmę bez doświadczenia w obrocie tego typu sprzętem.
Dostarczaniem agregatów prądotwórczych dla walczącej z Rosją Ukrainy RARS chwaliła się na swojej stronie internetowejRządowa Agencja Rezerw Strategicznych
Założycielem i komplementariuszem Seltet jest Paweł Szopa. Wspólniczką jego matka Wiesława, na którą
alkoJezus +319
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dlaczego aż tak bardzo wam zależy, żeby żyć w krwiożerczym kapitalizmie, zamiast w rozwiniętym społeczeństwie, w którym nawet jak powinie się wam lub waszym dzieciom noga, albo przestanie dopisywać zdrowie, to nadal będziecie mogli prowadzić godne życie?
#pytanie #antykapitalizm #konfederacja #libertarianizm
Czyli nawet jak od grudnia dostałeś podwyżkę i teraz pójdziesz na zwolnienie, to zasiłek będzie liczony od kwoty, jaka płaciłeś przed podwyżka.
A weryfikacja zasadności zwolnień to inna kwestia - tutaj zgodzę się z tym, że to bywa nadużywane i obiboków należy zagonić do roboty.
Jednak nigdy nie zgodzę się z tym, żeby osoby, które dostały prawdziwego uszczerbku na zdrowiu, były pozostawiane
Jak mi nie wierzysz, czego absolutnie się po tobie nie spodziewam, to w poniższym artykule masz to przystępnie napisane:
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-jak-wyliczac-wynagrodzenie-chorobowe
Ale ludzie, którzy są przeciwko socjalizmowi nie są przeciw niemu bo mam satysfakcję z tego, że inni ludzie mają przesrane. My po prostu wiemy, że budowa sprawnego, nie marnotrawiącego systemu socjalnego jest niemożliwa. Ludzie mają w naturze dbać o swoje, a nie cudze. Na tym przykładzie lekarz
No czyli średnia twoja pensja z ostatnich 12 miesięcy, więc nie wiem gdzie ty tutaj widzisz 80% składki.
Odpowiadam: sto milionów wenezuelskich ajfonów
No to błąd komunikacyjny.