Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Leithain:

bo zajebiście ułatwia. Zamiast poświęcać na ugotowanie czegoś 40 minut poświęcasz z 20. Dodatkowo świetnie wyrabia ciasto

Nie ułatwia co wręcz trzyma za rączkę. Ułatwia życie mikser planetarny z ewentualnymi dodatkowymi akcesoriami który praktycznie w każdym aspekcie zrobi wszystko lepiej lub zrobi to co thermomix nie zrobi.
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: Jak to ekspresy są niepotrzebne? Może taki wielki ciśnieniowy to jak ktoś pije dwie kawy dziennie, faktycznie przerost formy nad treścią. Za to nieduży ekspres przelewowy to po zmywarce i pralce chyba najważniejszy sprzęt w domu o ile ktoś pija kawe.
  • Odpowiedz
@SipaXtra: U mnie to samo i nie jest to kwestią kosztów zakupu dobrej zmywarki. Po prostu myjemy ręcznie naczynia i nie mamy z tym problemu. Koszty mycia naczyń + czas nie są gigantyczne dla 2-osobowej rodziny. Do tego to stare budownictwo i jest junkers na gaz do podgrzewania wody. Oczywiście jak ktoś ma dużą rodzinę czy dużo piecze to o wiele bardziej się pewnie przyda.
  • Odpowiedz
@tanie_wino: przed zakupem mieszkania nigdy wczesniej nie mialem zmywarki i nie chcialem jej rowniez do nowego mieszkania. Dobrze ze zonka mnie jednak cisnęła zeby kupic bo byłby to moj życiowy blad. Moze jak mieszkasz sam to c--j tam obejdzie sie ale przy 2 i wiecej osobach jak dla mnie must have ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz