Wpis z mikrobloga

Macie jakieś realne alternatywy do #wykop ? Tylko nie #reddit czy jakieś #lurker - coś prawdziwego, bez patologicznych głupawych rozrywek, bez nadmiaru polityki i wałkowania tych wszystkich nudnych tematów jak COVID czy kolejni migranci lub coraz bardziej idiotyczne pomysły lewaków.

Taki wykop sprzed lat. Z ciekawostkami, fajnym contentem, dzieleniem się wiedzą, uczeniem się i dyskusjami na poziomie. Serio pytam.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

hejto

@Popularny_mis: A może pamiętasz jak nazywał się ten drugi serwis, który ktoś robił w tym samym czasie co hejto? Tamten był chyba tym 48h wyzwaniem i później zaczął się nawet rozwijać ale nazwy nie pamiętam. Ogólnie hejto i ten, którego nie pamiętam powstały w odpowiedź na albicla.
  • Odpowiedz
Wykop też rósł na żartach i błazeństwie fanzunona czy innych użytkowników, ale wtedy to było luźniejsze i mniej toksyczne niż dzisiaj.

Choć jeżeli mnie pamięć nie myli to w czasie, gdy zakładałem konto (10 lat temu) dość mocno jechano na wykopie po islamie, więc ten poziom wykopu sprzed lat jest trochę mityczny.

@puszkapandory: Nie mam problemów z mocnymi heheszkami czy innym żartem, po prostu jakoś to trzymało poziom - przyznasz,
  • Odpowiedz
@Tino: Kiedys nie bylo mikrobloga, a ten jest obecnie uzywany niemal jak czat, w ktorym kazdy tworzy nowy watek o tym samym.
Troche to wynika z zlego dzialania mikrobloga, troche z braku innego kontentu, ktory by przewazal patologie. Wiekszosc tagow tematycznych to taka niemal umieralnia (nawer najprostsze typu kino, ksiazki, gry, muzyka). Niby cos tam jest ale gdyby wyciac paru aktywniejszych uzytkownikow, ktorzy wrzucaja regularnie to zostanie niewiele, a interakcji
  • Odpowiedz