Wpis z mikrobloga

@l4ngu5t4: Ludzie, którzy hejtują Apple w ogóle nie myślą długofalowo. Owszem, Macbook czy iPhone jest względnie drogi, ale dzięki temu dostajesz najbezpieczniejszy produkt jaki istnieje na rynku. Jakoś nie widzi mi się, żeby używać chińskich telefonów, których dane mogą w 5 sekund dotrzeć do rządu totalitarnego państwa. Apple przynajmniej nie oddaje od tak danych swoich użytkowników FBI, nawet jak są terrorystami.
  • Odpowiedz
@l4ngu5t4: Ten mem jest przestarzały. Linux działa zajebiście jak się wie co się robi. Ale nawet jak się jest technicznym ignorantem i wszystko czego się używa to przeglądarka, office i spotify to są takie distro jak mint gdzie wszystko jest intuicyjne a system działa znacznie szybciej niż Windows.
Co do maców to też już nieaktualne bo macbooki z m1 zjadają konkurencję w swojej kategorii cenowej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@l4ngu5t4: siedzę na linuksie od 15 lat, działa jak złoto. Gdy używam u kogoś Windowsa, widzę w jakim nędznym kierunku poszedł ten system i jak strasznie ociężały się stał. UX-owo jest tragedia. Mam wrażenie, że Windows składa się z trzech niezależnych GUI, które ktoś pospinał na szybko na trytytki. Ustawienia komputera albo odpalają się na full screenie, w wersji, która wygląda jak na tablety albo w starym klasycznym panelu sterowania.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@niepogadasz: Ja jestem mega za linuxem, poradzę sobie bez problemu bo jestem osobą techniczną, ale wyobrażasz sobie sytuację jak Twoja ciotka wbija do terminala żeby z-----ć apt-get na repo w wersji devel?
  • Odpowiedz