Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#bekazpodludzi #zalesie #prawo #patologiazmiasta

Ludzie to są jakieś kaleki umysłowe.
Pracuje w firmie projektowej - przemysł budowlany.
No i nasza firma dała ciała - na szczęście nie mój dział.

Jakiś typek pozwał SŁUSZNIE naszą firmę, ale mój brat był jego prawnikiem i wygrał tą sprawę.
Nasza firma musi wypłacić kolesiowi ekwiwalent.

Cała firma #!$%@? na mnie, bo to moja wina, że mam brata prawnika, który jeszcze wygrał sprawę.
Teraz wszyscy nie będą mieć premii, nagród bo firma musi płacić odszkodowanie.

Takim ludziom to tylko pluć do kawy. Nagła zmiana zdania co do mojej osoby, bo członek mojej rodziny im coś zrobił. Jeszcze #!$%@? zgodnie z prawem.
Ja #!$%@?.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #619f842fa7458e000aee9a51
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 13
@Nieszkodnik: mozliwe, ale to nie brzmi rozsadnie. Nie rozumiem do konca koncepcji premii w januszexach.
Zawsze mialem 100% wynagrodzenia na papierze, a nie jakies premie.

Premia jak nazwa wskazuje jest za cos extra od pracownika, pracy.
A jaki zwiazek z ich wydajnoscia ma przegrana sprawy przez firme?
Nie rozumiem do konca koncepcji premii w januszexach.

@programista15cm: to proste, jezeli jakis januszex jest na granicy plynnosci finansowej to wlasnie w taki sposob wyplaca wynagrodzenie (czyli najnizsza na papierze, reszta jako premia), bo w kazdej chwili moze po prostu przestac te premie placic, a zarobkow sie nie da obnizyc na UoP.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pozytywny_gosc: xD nie, prawnik może reprezentować dowolną osobę. To nie urzędnik, prokurator, sędzia etc. który nie może orzekać w sprawie swojej rodziny.

@SmakoszKotow: Może reprezentować ale nie powinien bo zasady etyki zabraniają tego. Odpowiada ewentualnie dyscyplinarnie w swojej izbie/radzie w zależności od tego jaki zawód prawniczy wykonuje.

Wołam @Pozytywny_gosc:
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: to anonimowe wyznanie jest bez sensu.
jak ktoś nie jest powiązany z tą sprawą to mu koło #!$%@? lata kim jesteś i mogłeś pisać z normalnego konta.
a jak jest z twojej firmy to myślisz, że nie będzie wiedział kim jesteś?
( ͡° ͜ʖ ͡°)