Aktywne Wpisy
spucha +952

LewCyzud +18
pięknie się ludzie zesrali, ze w elitarnym mega odpowiedzialnym zawodzeni zarabia się w miarę elitarne pieniądze xd Lepiej niech wykopki nie dowiedzą się ile potrafi wyciągać elektryk albo mechanik. Wtedy dopiero się zesraja #programista15k (co 3 wpis jest od użytkowników powiązanych z programowaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) , którzy na wykopie wzajemnie lizali się po jajkach jak to zarabiają krotność tego co lekarz a rzeczywistość to

Mój mózg nadal nie może tego przetrawić, ale jest 20:50, a ja już leżę czyściutki w łóżku, bo dój z trzech godzin skrócił się do zaledwie godziny, czyli 4 godziny dziennie w kieszeni xD
Najlepsza inwestycja w gospodarstwie póki co, teraz chyba zapomnę, jak to jest być zmęczonym(✌ ゚ ∀ ゚)☞
#rolnictwo
źródło: comment_1637783564VaZwFhniDwCgcGLlKkaNWR.jpg
PobierzHeheszki heheszkami, dla nas przy 15 sztukach w maksie bólem jest bańkowa, normalnie jest dojnych 11-12 i tak czy siak jest to męczące. Mimo to właśnie obecną katorgę w tym stanie wyobrażam sobie jako pracę przy hm 50 sztukach z przewodówką. A kojarzy mi się że masz więcej.
@mmems 71 na chwilę obecną się doi, no wcześniej to była katorga, stare stanowiska uwięziowe były wykorzystywane do doju, z jednej strony 6 sztuk, z drugiej 5 oddzielone ścianą, więc trzeba było co chwilę te aparaty przenosić z miejsca na miejsce, krowy wpędzać, wiązać, odwiązywać, wypędzać i tak w sumie 12 razy,
Ale i tak zawsze jest tak. Masz konwie Marzysz o przewodówce. Masz przewodówkę marzysz o hali. Masz halę marzysz o robocie.
Ale po to są marzenia, żeby je spełniać.
Podwyżek ceny mleka życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
U mnie we wsi jest gość który doi 10-14 krów ręcznie.