Wpis z mikrobloga

Hej ludziska pytanie mam: jak zaprzestać spożywania alkoholu? To jest naprawdę jedno wielkie g---o które uzależnia i może zniszczyć życie człowiekowi... ( ͡° ʖ̯ ͡°) ()
#przegryw
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akinori456: Nie wiem na jakim etapie jesteś, więc moje spostrzeżenie może nie być cenne, ale spróbuję.

Sam martwiłem i martwię się o to, że za dużo alkoholu w moim życiu się pojawia. Miałem myśli, żeby zrobić sobie przerwę, ale ciągle coś wypadało - tu jakieś urodziny, tu jakieś wyjście na mecz i tak to się ciągnęło. Mam 25 lat co prawda, ale towarzystwo takie, że zawsze sporo alkoholu na spotkaniach
  • Odpowiedz
  • 0
@Pojedynczy Dzięki zastanowię się.
@JMorrison Piję bo chcę o kimś zapomnieć ale nie potrafię, z powodu ludzi bo nie ufam nikomu oraz poprawiają prostu życie je do d--y... Mam hobby: Gram na ukulele, od niedawna ćwiczę i jeżdżę na rowerze elektrycznym, mam jeszcze inne pasje ale nie mam czasu na nie bo muszę pracować... A to kolejny powód bo nie nawidzw swojej pracy... ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
@Akinori456: znasz powód i jesteś świadomy - część sukcesu za Tobą ;)

Skoro pijesz by o kimś zapomnieć to może lekarstwem będzie inna osoba? Nie mówię od razu o miłości, czy coś ale z tego, co piszesz to swoje pasje masz stricte jednoosobowe. Ćwiczysz w domu? Spróbuj siłowni - wyjdź do ludzi ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JMorrison: Tak ćwiczę w domu. Czy lekarstwem będzie może inna osoba? Czy ja wiem? Boję się z kimkolwiek zaangażować... bo nie jestem komunikatywną, towarzyską osobą która nie ma nic ciekawego do zaoferowania... Przez pewną osobę która bawiła się moimi uczuciami a potem wyrzuciła mnie jak zwykłego śmiecia boję się w ogóle okazywać swoich uczuć bo nie chce przechodzić przez to samo... Codziennie noszę maskę...
  • Odpowiedz
@Akinori456: Nie każdy taki jest, a tak jak mówię - nie musi to być miłość od razu ;) Może to być kolega/koleżanka z którą będziesz mógł szczerze pogadać. To już da Ci poczucie jakiegoś wsparcia w życiu, ktoś do kogo będziesz mógł się odezwać w kryzysie.
  • Odpowiedz
  • 0
@JMorrison No to będzie ciężko kogoś znaleźć bo albo wszystkich do siebie zraziłem albo jak ktoś chce mnie poznać co jest bardzo wielką rzadkością to od razu stawiam barierę sarkastyczną którą odtrącam ludzi...
  • Odpowiedz