Wpis z mikrobloga

Ktoś mi wytłumaczy? dziś 18tysięcy dziennych zakażeń i żadnych restrykcji, w lutym było podobnie a gastronomie, galerie, maseczki były obowiązkowe. Ta pandemia brzmi jak jakiś ogólnoświatowy cyrk a zauważmy, że tylko Chiny mają gdzieś ten cały syf i półtora roku temu już u nich zakończyła się pandemia. To jakiś nowy plan ogólnoświatowy elit wyruchania nas w pośladki? W jakim celu mielibyśmy tracić na gospodarce i hamować jej napędzanie
#koronawirus #pytanie #pandemia #polska
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

78 867 zgonów

z chorobami współistniejącymi
bez chorób około 10 tysięcy

a na pandemii państwo zarabia

trzeba być idiotą żeby negować to zdanie
  • Odpowiedz
@Glodny_Lew: 1-100000 Na każdym oiomie w 3 fali gdzieś w okolicy marca leżało bardzo dużo ludzi w wieku 35-45 lat. Wiem że we Wrocławiu ludzie byli pod tlenem na korytarzach bo nie było miejsc. Żeby dostać się do ecmo trzeba było mieć szczęście jak na wygraną w eurojackpota. Większość anestezjologów ci powie jak mają ciężko w szczytach fali.
  • Odpowiedz
że tylko Chiny mają gdzieś ten cały syf i półtora roku temu już u nich zakończyła się pandemia.

@Heexi: chiny wprowadzily prawie obowiazek szczepien i dzieki temu maja wszystko gdzies juz. dodatkowo maja swoja szczepionke. w europie tego nie wprowadza bo ktos musialby wziac odpowiedzialnosc za te szczepienia a nikt nie chce tego zrobic i zapewnic ludziom ktorzy maja jakies tam powiklania po szczepieniu pomoc medyczna
  • Odpowiedz
@Glodny_Lew: Nie, zmyślam sobie, moja rodzina dzwoniła do profesorów jak mój członek rodziny był pod respiratorem. Ty masz informacje bezpośrednio od telewizji niezależnej i Facebooka. No i koleżanka Magda ci powiedziała bo jest pielęgniarką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz