Aktywne Wpisy
Lazurka +547
Czy widzieliście kiedyś, jak wasi rodzice się całują? Albo dają sobie pocałunki na przywitanie/pożegnanie? Jak to wyglądało u Was w domach? Ja przez 25 lat, nigdy nie widziałam nawet jednego pocałunku u moich rodziców. Nie mówiąc już o przytulaniu czy prostym "kocham cię". Nawet spali oddzielnie xD. Za to kłótnie były na porządku dziennym. Stąd może dlatego jestem tak wycofana :/
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki
Spawixon +431
Chcę powiesić kilka półek https://www.ikea.com/pl/pl/p/eket-kombinacja-szafek-sciennych-bialy-s29286281/
Lekkie to i nieduże, wiec chyba nawet załadowane książkami jakoś super ciężkie nie będzie.
Problem mam taki, że mam zero doświadczenia i wiertarkę do kupienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc siłą rzeczy nie mam pojęcia jakich kołków użyć. O ścianach wiem tyle, że jedna jest między pokojem a łazienką, a druga między mną a somsiadem. Zwykłe 'uniwersalne' kołki stykną do tego? Jak głęboko je wpuszczać (tj. jak długie kołki) do potrzeb jak wyżej - tj mała półka na książki?
To jest nowe budownictwo, więc pewnie słynne #scianyzkartonu
#remontujzwykopem
@goferek: Nie mam możliwości zmierzenia grubości ścian w których zamierzam wiercić, ale zmierzyłem (z grubsza ;)) inną między dwoma pokojami - ma około 8 cm, więc 60mm powinien być git. Dzięki :)
Jak ściana ma 8cm brutto (z tynkiem) to rozumiem, że kołki atakować jednak krótsze, niż 6 cm?