Aktywne Wpisy
Caracas +841
Od jakiegoś czasu w wolnej chwili zazwyczaj w pracy wbijam się na niemiecką Wikipedię. Następne wchodzę w artykuł o jakiejś gminie / małym miasteczku, które dumnie chwali się zasłużonymi obywatelami i wklejam im zbrodniarzy wojennych, którzy żyli sobie w tym miejscu po wojnie :D
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
Zdjęcie dla przykładu.
Niestety często edycja wchodzi dopiero za 3-4 razem bo jest usuwana lub edytowana często przez gminę ale jestem uparty :D
Następne staram się edytować artykuł
PozdroMleczny +85
Tak tak juleczko mężczyzna to synonim cioty.
Normalnego faceta przy pierwszej okazji byś zbyła bo nie wygląda jak Tom Cruise.
Wybierzesz łobuza co kocha najbardziej a takich szmul jak ty ma na pęczki zrobi ci bachora a potem ucieknie jak twój stary.
wychowasz kolejną sikse która za 20 lat na twitterze 2.0 będzie płakać o niemęskich mężczyznach xD
#blackpill #logikarozowychpaskow
Normalnego faceta przy pierwszej okazji byś zbyła bo nie wygląda jak Tom Cruise.
Wybierzesz łobuza co kocha najbardziej a takich szmul jak ty ma na pęczki zrobi ci bachora a potem ucieknie jak twój stary.
wychowasz kolejną sikse która za 20 lat na twitterze 2.0 będzie płakać o niemęskich mężczyznach xD
#blackpill #logikarozowychpaskow
Nic straconego sezon dopiero się rozpoczyna. Dla wszystkich tych, którzy chcieliby rozpocząć dokarmianie, ale nie bardzo wiedzą jak powstał tag #dokarmianieptakow Pomysłodawcą i głównym inicjatorem jest @powsinogaszszlaja.
Warto obserwować ten tag, ponieważ oprócz tego, że można będzie się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, dla obserwatorów tego tagu przewidziany jest konkurs z nagrodami rzeczowymi. Powiem wam, że warto :)
Więcej informacji dotyczących funkcjonowania tagu należy się spodziewać lada dzień.
Jeszcze raz zachęcam do obserwowania tagu, a każdy kto chce być wołany do pierwszego wpisu niech zaplusuje pierwszy komentarz.
Jak widać ptaki już czekają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dokarmianieptakow #ptaki #ornitologia #przyroda #ogrod
I mam zaprzyjaźnioną wronę, jak takiego ptaszora dokarmiać zimą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jednak złe karmienie przynosi więcej strat niż pożytku np.
- karmnik powinien mieć wyciąganą podłogę i co parę dni powinno się go czyścić np z odchodów
- nie dawać za dużo karmy bo wilgoć i gnije
- nie dawać chleba, resztek i
Dawniej rozsypywałem po prostu jedzenie na ziemi ale odkąd mam nowego psa to się nie sprawdza, bo to terrorysta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aczkolwiek różnorodność kiepska póki co. Sroki, sójki i sikory/wróble. Pare razy dzięcioł zielony.
Zastanawiam się tylko czy sypanie im jedzenia (wrzucam co dwa dni mieszaninę ziaren, słonecznika i orzechów) nie rozleniwia
@justypl: Łój wołowy roztapiasz, dodajesz słonecznik, proso, możesz też kupić mieszanki nasion. Gdy przestygnie formujesz kule.
Kiedyś wieszałem w drewnianych chochlach, chyba wrócę do tego.
@Kolsky: U mnie lisy wyjadły w tym roku. Wiosną i w czasie lęgu jeszcze były, teraz nie ma. Bażantów wokół domu jest około setki, więcej kur, kogutów mniej.
@Hug0Stiglitz: W tym wieku sam zacząłem dokarmiać. Minęło ponad 50 lat od tego momentu i dalej to robię.( ͡° ͜ʖ ͡°)