Wpis z mikrobloga

Jeśli mielibyście wybrać:

Kim byście byli i ile byście zarabiali to wolelibyście być;

#tinder #zwiazki

Waszym zdaniem

• ZakolaKiem i 15 k 63.9% (129)
  • Chadem i 3 k 36.1% (73)

Oddanych głosów: 202

• 21
@patrolez: problem jest taki, że jak jesteś chadem 3k to możesz znaleźć dziewczynę 8/10 której ojciec ma przykładowo fabrykę gówna i zarabia na niej 100k miesięcznie i nagle jesteś ustawiony. Zakolak 15 k nie znajdzie nikogo powyżej 6/10
@robercik3c: może, ale facet 3/10 może zapomnieć o lasce wyżej niż 6/10. A Chad może mieć każdą. Facet 3/10, który zarabia 15k nie potrzebuje dużo więcej kasy, więc ma w dupie firmę ojca laski 6/10. On by wolał laskę 8/10 z firmą ojca lub nie, ale nigdy nie dostanie bo dla chada to!!!!
@Marek_Rekus:
GUS twierdzi, że średnia pensja Polaka w 2019 roku wyniosła niespełna 5 tys. zł. Dokładnie 4918,17 zł. To daje 3556 złotych na rękę przy umowie o pracę.

Problem w tym, że wielu Polaków takiej pensji na oczy nigdy nie widziało. I poniższe dane pokazują to jak w soczewce.
@Marek_Rekus: ani średnia ani mediana nie jest dobrym wyznacznikiem płacy. Wypłata 5k brutto w Warszawie i w powiatowym mieście ma inną wartość. Poza tym co to za średnia krajowa, która nie zawiera danych o JDG. Wszystkie te wskaźniki gospodarcze są do dupy i nawet nie warto na nie patrzeć, a tym bardziej się powoływać.
@Marek_Rekus: jeszcze rok/dwa lata temu czekałem i liczyłem, że jeszcze parę lat i wymrą starzy i może coś się zmieni na dobre. Aktualnie widzę, że jest coraz gorzej i będzie jeszcze gorzej, niezależnie od tego kto będzie rządził. Agenda 2030 zniszczyła mi plany na lepszą przyszłość.
@woho31: Tylko dzisiejsza "stara" władza to pikuś, w porównaniu z tymi młodymi #!$%@?. Ostatnio jak siedziałem u znajomych, to zwłaszcza dziewczyny maja takie tendencje, że nie powinno sie tyle mięsa jeść, bo to marnowanie, bo mieliśmy grilla i sporo tam tego mieliśmy, więc siłą rzeczy trochę zostało i każdy kto chciał sobie wział co chciał. Czy z tymi autobusami, że można jeździć, to po co ci auto, że to wydatki, serio,
@Marek_Rekus: mnie jeszcze strasznie rozwala pseudo-ekologia. Np. Dla środowiska lepiej kupić auto elektryczne niż jeździć starym benzyniakiem. Otóż nie jest do prawda. Ilość zanieczyszczeń i zużyta energia do budowy nowego auta jest znacznie większa przy budowie nowego niż naprawie starego plus oczywiście potem elektryk też się zużywa plus potrzeba zaprojektowania dodatkowych sieci energetycznych i wyprodukowanie ich. Młodzi ludzie też nie są w stanie zrozumieć, że ludzie mieszkający na wioskach muszą mieć