Wpis z mikrobloga

@Iudex: Jaki jest rozmiar takiego rogala? Zakładałbym, że zwykły rogal z biedry na przykład (te wypiekane) kosztuje ~3,50. Powiedzmy, że to większe rogale i receptura jest bogatsza to 8 zł jest jeszcze atrakcyjną ceną. 10 zł jeśli jednym rogalem się najesz (bydle na talerz).
  • Odpowiedz
@Iudex: A naładuja ołowiu do niego żeby był cięższy? Podejrzewam że w granicach 15-20zł
Co i tak jest dużo jak weźmiemy pod uwage że w większości cukierni trzeba zapłacić około 10zł (nie piszę o biedronkach i cukiernio podobnych zakładach). Weźmy jeszcze pod uwage to że nie ma certyfikatu :P a te za 10zł to z certyfikatem ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Iudex: mieszkałem w Trójmieście, wszystko co Deker wyprodukuje jest czystą sztuką *_*

#!$%@?ąc, w Chlebusiku (należącym do piekarni Nieinna) całorocznie rogale z białym makiem (niepodpisane jako świętomarcińskie) są sprzedawane za bodajże 10 zł. Jak tutaj powyżej 20 nie będzie to się zdziwię xd
  • Odpowiedz
@Iudex: mieszkałem w Trójmieście, wszystko co Deker wyprodukuje jest czystą sztuką _


@refresz: We mnie się bije zawsze zamiłowanie do dobrego jedzenia ze zdrowym rozsądkiem. I ostatnio wygrywa zdrowy rozsądek. Rzadko dzisiaj w kuchni udaje się mnie zaskoczyć, rzadko jestem nawet nie zachwycony, ale nawet zadowolony. A za to niemal zawsze czuję, że przepłaciłem. Mimo iż lubię Petit Four, to to co Tobiasz #!$%@? z cenami jest #!$%@?
  • Odpowiedz
@Iudex: jak Tobiasz to rogal będzie za około 30zł + żebranie o wspieranie gastronomii gratis + marketing oparty na litości "ojojoj my tak ciężko pracujemy dla was" gratis.

Swoją drogą Gigi w Ferio podniosła ceny swoich rogali na... 136zł za kilo, z 103zł w zeszlym roku xD
  • Odpowiedz