@mk321: Sam przeżyłem szok jakościowy gdy pierwszy raz zjadłem chleb własnej roboty. Wypieki z lidla czy biedronki smakują dobrze tylko przez pierwsze 24h albo i mniej, a taki własny chlebek jest tak dobry, że dopóki jest to cały czas kusi aby ukroić sobie kromkę w dowolnym momencie. Dlatego też z kupnego chleba w większości przypadków robię sobie zapiekanki, żeby jakkolwiek to smakowało.
@jednosuw: robilem chleb w domu i nigdy nie bylem zadowolony, kombinowałem z ilością wody, długością rośnięcia, nawilżeniem piekarnika, temperaturą, czasem i bez efektu na ciepło smaczny ale i tak zsychał się po 2 dniach
W ogóle to co się odwala z żywnością w USA to jest jakaś masakra. Zobaczcie jak oni w ogóle wyglądają. Patrzysz na ich twarze i od razu wiesz, że to Amerykanin. Nawet Polacy którzy od wielu lat tam mieszkają mają jakoś pozmieniane twarze....jakby zakonserwowane. Jak jakiś Lenin.
@funeralmoon: #!$%@?, żeby tylko słodycze. Zobacz sobie u nas, sosy, keczupy, musztardy, majonezy też mają w #!$%@? cukru, a niektóre jeszcze syrop glukozowo-fruktozowy.
Surówki? Myślisz, że zdrowe? Hehe chyba tylko jak sam od zera zrobisz. Bo te w marketach w słoikach mają w ciul cukru :D. Dania gotowe też mają w #!$%@? cukru, te ze słoika.
Oni wszędzie pchaja cukier do rzeczy przetworzonych.
@aleksc: ja tak miałem kiedyś z awokado i wydaje mi się, że było przemrożone/za długo leżało w chłodni i nie chciało dojrzeć do końca... też można je było tak wyginać, ale do jedzenia się nie nadawało. ( ͡°ʖ̯͡°)
Zakop za film, w którym źródłem tych rewelacji są gówno-filmiki z TikToka.
@klocus: Nie pisz tak, bo zaraz będzie wielki płacz. Moja narzeczona jest ze Stanów Zjednoczonych więc jak się łatwo domyślić nie raz pewnie tam byłem a jakoś nigdy nie wiedziałem tak sztucznych owoców i warzyw ( ͡°͜ʖ͡°)
Najsmutniejsze jest to, że Jankesi mogą mieć dużo stresu przez pracę 12h dziennie, brak służby zdrowia więc nie chodzą do lekarzy i syfiaste żarcie, które ma dłuższą 4x liste składników niż te w Europie, a i tak mają przewidywany czas życia lepszy niż Polacy. ( ͡°͜ʖ͡°)
Kupujesz w zimie owoce z drugiej części globu. Te zbierane są niedojrzałe, żeby przetrwały podróż i przechowywanie, a później przed samą sprzedażą podpędzane gazami żeby nabrały kolorów. De facto jesz niedojrzałe. No ale szury z ich IQ, potrafią produkować tylko teorie spiskowe. Prawdziwa plastikowa i nie tylko żywność jest Chinach, przy których ta wyklinana przez rozmaitych narodowców i innych durni, żywność z Niemiec czy nawet Maroka, to klasa światowa https://www.youtube.com/watch?v=vNTO5OfINro
zakop za zidiocenie, już była taka historia z "fake śniegiem", który się nie topił od płomienia świecy xD
@LM317K: Oczywiście, że tak. Problem jest taki, że ciemna masa już poleciała i sobie wali do tego jakie u nas jedzenie jest zajebiste a w tej Ameryce jak jest źle XD
@konradpra: korpo-demokracja jeszcze przez chwile, ale to już się mocno zmienia na całym świecie w korpo-oligarchie. Absolutna racja, oby jak najszybciej ludzie to zauważyli bo to wszystko strasznie przyśpieszyło i stalo się zauważalne w ostatnich latach. W wielu krajach ludzie jeszcze myślą starymi schematami typu lewica-prawica, liberalowie-konserwatysci.... bitch, please.
Komentarze (184)
najlepsze
robilem chleb w domu i nigdy nie bylem zadowolony,
kombinowałem z ilością wody, długością rośnięcia, nawilżeniem piekarnika, temperaturą, czasem i bez efektu
na ciepło smaczny ale i tak zsychał się po 2 dniach
Surówki? Myślisz, że zdrowe? Hehe chyba tylko jak sam od zera zrobisz. Bo te w marketach w słoikach mają w ciul cukru :D. Dania gotowe też mają w #!$%@? cukru, te ze słoika.
Oni wszędzie pchaja cukier do rzeczy przetworzonych.
@osoba_publiczna: XDDDDD
@aleksc: ja tak miałem kiedyś z awokado i wydaje mi się, że było przemrożone/za długo leżało w chłodni i nie chciało dojrzeć do końca... też można je było tak wyginać, ale do jedzenia się nie nadawało. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@klocus: Nie pisz tak, bo zaraz będzie wielki płacz. Moja narzeczona jest ze Stanów Zjednoczonych więc jak się łatwo domyślić nie raz pewnie tam byłem a jakoś nigdy nie wiedziałem tak sztucznych owoców i warzyw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: gf-hSHN-dPDv-3DDg_czerwone-pomarancze-z-sycylii-co-to-za-odmiana-jak-je-wykorzystac-664x442
Pobierz@haxx: jak pierwszy raz taką przez przypadek kupiłem, to googlowałem czy to nie jest zepsute ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zakop za zidiocenie, już była taka historia z "fake śniegiem", który się nie topił od płomienia świecy xD
@LM317K: Oczywiście, że tak. Problem jest taki, że ciemna masa już poleciała i sobie wali do tego jakie u nas jedzenie jest zajebiste a w tej Ameryce jak jest źle XD
Klasa władająca i zarządzająca ma zdrową żywność, świetną edukację i wspaniałą służbę zdrowia.
Prole:
- przemysłową żywność, na której sprzedaży zarabia klasa wyższa.
W wielu krajach ludzie jeszcze myślą starymi schematami typu lewica-prawica, liberalowie-konserwatysci.... bitch, please.