Wpis z mikrobloga

ciasnota umysłowa wykopków nigdy nie przestanie bawić, teraz w modzie są tropiciele drogich kurtek XD myślicie ze jak Polacy uciekali przed wojną to tylko biedni? potraficie ogarnąć ze tam tez jest kapitalizm a nie tylko pustynia i jurty? to jest dowód jedynie na pustkę w waszych łbach

#bialorus
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bogaty Irakijczyk, którego stać było na zakup w swoim kraju kurtki za 4 tysiące złotych

@ktomizajalnazwy: Ale wiesz że na każdym arabskim bazarze kupisz podróbe tej kurtki za 100 $? xD Wielcy internetowi detektywi co metra poza krajem nie widzieli, ja jebe
  • Odpowiedz
Był wywiad z jedną kobietą i mówiła, że wydała ponad 4 tysiące $, aby sie dostać do Europy, bo jej jacyś frajerzy powiedzieli, że sobie spokojnie przejdę przez Polskę/Litwę dalej na zachód. Zostali oszukani przez ludzi Putina i Łukaszenki.

O nie, kobieta, która z pełną świadomością płaci 4k dolarów za nielegalne przekroczenie granic, została oszukana. No szkoda.

tam w większości znajdują sie ludzie ucieający przed wojną, którzy chcą spokojnie i godnie żyć

Dokładnie,
  • Odpowiedz
Dokładnie, dlatego 99,9% z nich woli siedzieć w lesie na Białorusi i umierać z zimna, byleby dostać się akurat do Niemiec. Gdybym ja uciekał przed wojną i prześladowaniami, to chciałbym azylu w pierwszym lepszym bezpiecznym kraju, byleby moja rodzina miała dach nad głową. No ale ja to ja, bardziej interesowałoby mnie przeżycie, niż dobry socjal.

@bezbekpol: to w którym kraju byś złożył wniosek o azyl na ich miejscu?
  • Odpowiedz
I nie wpadł na genialny pomysł, że mógłby po prostu dostać się na jakiekolwiek przejście graniczne i poprosić o azyl.

@ktomizajalnazwy: No #!$%@? kilka tyisęcy wpadło na ten pomysł i stercza jak człon na przejściu. Zamkniętym, bo przyszli.
  • Odpowiedz
. Gdybym ja uciekał przed wojną i prześladowaniami, to chciałbym azylu w pierwszym lepszym bezpiecznym kraju, byleby moja rodzina miała dach nad głową.

@bezbekpol: xD

I serio myślisz, że na Białorusi czy w Turcji ci ludzie byliby bezpieczni i mieli ten "dach nad głową"? xD

Ty byś pewnie nie starał się dostać do RFN czy USA, tylko siedział gdzieś na jakimś ukraińskim zadupiu gdyby Polskę diabli wzięli. Siedział nie wiadomo
  • Odpowiedz
to w którym kraju byś złożył wniosek o azyl na ich miejscu?

@rybsonk: Gdybym naprawdę miał za alternatywę śmierć w swoim regionie i chciał po prostu żyć bezpiecznie? W pierwszy możliwym kraju UE, a więc w tym przypadku w Polsce.
  • Odpowiedz
Gdybym naprawdę miał za alternatywę śmierć w swoim regionie i chciał po prostu żyć bezpiecznie? W pierwszy możliwym kraju UE, a więc w tym przypadku w Polsce.

@bezbekpol: Napotkany SG nie przyjmuje wniosku (ponieważ przeszełeś granicę na zielono), uniemożliwia dotarcie do ciebie osób które chciałby ten wniosek tobie dać do wypełnienia i złożyć go argumentując że masz iść na przejście graniczne (szkoda w #!$%@?, że ci drudzy pogranicznicy najpierw ciebie wywieźli nad zieloną granice, a teraz blokują marsz do przejścia), a jak już doszedłeś na przejście graniczne to niespodzianka, jest zamknięte ponieważ jeszcze byś ten wniosek złożył.

Pominę już to, że najpierw pisałeś że uchodziłbyś do najbliższego kraju, teraz nagle wybrzydzasz że jakieś
  • Odpowiedz
I nie wpadł na genialny pomysł, że mógłby po prostu dostać się na jakiekolwiek przejście graniczne i poprosić o azyl.

@ktomizajalnazwy: Do przejsc nie sa dopuszczani, a byli nawet wczoraj. Czeczenów kiedys dopuszczano na przejscia, a wniosków o azyl nie przyjmowano nawet gdy jakś osoba była kilakdziesiat razy. Wiec nie wiem czemu ciagle piszecie o tym micie jakoby na przejsciu przyjmowali wnioski od ręki.
  • Odpowiedz
Gdybym naprawdę miał za alternatywę śmierć w swoim regionie i chciał po prostu żyć bezpiecznie? W pierwszy możliwym kraju UE, a więc w tym przypadku w Polsce.

@bezbekpol: no przykro mi, ale Polska od nich nie przyjmuje wniosków.
  • Odpowiedz