Wpis z mikrobloga

@SmakoszKotow: jeszcze się nie przyzwyczaiłeś, że większość katolików ma w p-----e większość nauk Jezusa? xD

@KrupnikPL: jako kraj mamy tak beznadziejny PR że jak ich wpuścimy to media będą po nas jechać, jak ich nie wpuszczamy też. Na linii propagandowej jesteśmy straceni tak czy siak, to jest raczej słaby argument.

Rozwala mnie tylko traktowanie tych Irakijczyków jako jakiś niedorozwiniętych umysłowo. S--------i sprawę ostro ale to nie nasz problem, że ich przemytnicy oszukali. Takie lekcje ograniczonego zaufania odebrałem jak kupiłem kiedyś torebkę majeranku za 30 złotych, a ci po parę tysięcy dolarów brali, bo na słowo wierzyli, że ktoś ich do UE
  • Odpowiedz
Wpuścić, sprawdzić, przyznać azyl tym co się należy (zapewne jakiś promil takich ludzi tam jest), poczekać parę miesięcy i tych co nie chcą iść do pracy deportować.

@KrupnikPL: przeciez oni po tygodniu ci s-------a do niemiec po socjal
  • Odpowiedz
Wogole świat jest dziwny. Tu z jednej strony tłumy na Polskiej granicy Irakijczyków szturmuje płot. A z drugiej z Irakijczykami jadłem kolacje biznesowa tydzień temu bo budujemy im fabrykę. Kolesie z rolexami. I nawet muszę do Iraku jechać w grudniu …. Dwa światy.
  • Odpowiedz
Jako kraj na pewno nie poprawią nam opinii wiadomości o cywilach umierających pod polską granicą, bo straż graniczna jednego i drugiego kraju próbuje ich przepychać między sobą.

@KrupnikPL: Ale w jakich kręgach nam nie poprawia? Sponsorowanych przez Putina?

@uytx: Skąd takie wnioski i wsadzanie wszystkiego do jednego wora? Skąd wiesz że na pewno NIKT tam nie potrzebuje azylu? Skąd wiesz że wybrali taką drogę? Oczywiście to co robią
  • Odpowiedz
@uytx: Dokładnie to wina tych dzieci, że urodziły sie z nieodpowiedzialnej rodzinie. Wyrok za zle urodzenie - śmierc w lesie. No i fajnie Polska moralność!
  • Odpowiedz
Dokładnie to wina tych dzieci, że urodziły sie z nieodpowiedzialnej rodzinie. Wyrok za zle urodzenie - śmierc w lesie.

@lm625: a czy ktoś pisze że wina? Nie ich wina, świat jest gówniany i niesprawiedliwy. Równie dobrze mogę pisać że wyrok za złe urodzenie - śmierć głodowa w afrykańskiej wiosce.

No tak jest, witamy w grze zwanej życie, całkiem parszywej dla wiekszości graczy.
  • Odpowiedz