Wpis z mikrobloga

@MewySzaloneiLabedzieUmarle: to jest na tyle rozległy temat że nie ma jakiegoś tutoriala, jak już to wielomiesięczne kursy xD jak zaczynasz od podstaw i chcesz się uczyć sam to ja bym polecał po prostu oglądać na yt różne krótkie tutoriale z pojedynczych tematów - perspektywa, światłocień, jakieś podstawy anatomii dla rysowników, różne techniki w zależności od medium itd. Jednym z takich kanałów jest Proko, polecam
@lucidwires will do. A masz jakieś porady jak w ogóle uczyć się rysować, jakich znaleźć swój styl itd? Mam z tym spory problem, ogólnie też trochę nie chce mi się rysować bo ciągle jestem nieusatysfakcjonowany tym co rysuję, nie bardzo mam pomysły na rysowanie rzeczy, które bym umiał, a to co potrafię wymyśleć nie potrafię narysować
@MewySzaloneiLabedzieUmarle: o swoim stylu to możesz myśleć jak już będziesz swobodnie rysował, z resztą on pewnie przyjdzie sam, nie ma sensu "wymyślać" własnego stylu. A co do braku satysfakcji to nie wiem, spróbuj traktować rysowanie jak rozrywkę a nie jak drogę do osiągnięcia jakiegoś efektu, bo zanim się nauczysz to będziesz musiał narysować setki kiepskich rysunków i tego nie przeskoczysz