Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@krowi_placek: To czekam na relacje ( ͡° ͜ʖ ͡°) jestem ciekaw jak to się sprawuje w codziennym użytkowaniu. Nigdy jeszcze żadnego RPi nie uzylem do takiej roli ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@super_tux: Pi 400 używam od ok dwóch tygodni. Dostałam od Niebieskiego bo na wakacjach przez 3 miesiące korzystałam z jego Pi4 jako komputera domowego i byłam zachwycona. Komputer wielkości paczki papierosów, który możesz rozbudowywać, tworzyć projekty, który jest w pełni mobilny i maleńki. Mi służył do zwykłego użytkowania i nie widziałam żadnej różnicy pomiędzy swoim laptopem w domu.
Co do Pi400 to śmiga jak ta lala. Co prawda czasami przymuli
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@krowi_placek: Będę miał dość czasu to się pobawię ( ͡° ͜ʖ ͡°) u mnie wszystkie RPi jako mam to jako mikro serwery i interfejsu graficznego tam na próżno szukać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@super_tux: Naprawdę polecam zajrzeć do niej przez interfejs graficzny (: A wracając do tematu z punku widzenia laika, to ta pierwsza instalacja OS i konfiguracja jest dziecinnie prosta, a bałam się trochę bo robiłam to po raz pierwszy i w dodatku sama @Utylizacja: Tak, siedzę na oficjalnym OS Mi yt dłużej ładuje filmy i tyle. W trakcie oglądania nie ma różnicy.Ale też z drugiej strony ja nie katuję
  • Odpowiedz
Komputer wielkości paczki papierosów, który możesz rozbudowywać, tworzyć projekty, który jest w pełni mobilny i maleńki. Mi służył do zwykłego użytkowania i nie widziałam żadnej różnicy pomiędzy swoim laptopem w domu.

@krowi_placek: jedyna wada w zasadzie to zamknięty firmware i drugi os działający nad głównym os ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ja już wiem, że mój kolejny komputer to też będzie Malinka. I ojcu jego laptopa tez wymienię na Pi,
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Niby tak, chociaz dla mnie c64 to był zawsze bardziej jako komp przenośny. Można go było wziąć pod pachę i podpiąć gdzies indziej. A z jednostką to zawsze był dla mnie koszmar. Trzeba było się wczołgać pod biurko, wygiąć często do jakiejś dziwnej pozycji, żeby wszystko odłączyć. Zwijać poskręcane kable. Potem weź to targaj i to na dwa razy bo potem jeszcze monitor crt i klawiatura (°
  • Odpowiedz
Można go było wziąć pod pachę i podpiąć gdzies indziej.

@krowi_placek: Nom, np do przenośnego kineskopu i przenośnego źródła zasilania ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie znosiłam tego.

@krowi_placek: No spoko, czaję. Też tak mam ale nie wiem czemu tak bardzo zboczyłaś z tematu. Po prostu zapytałem czy lapek u ciebie robi za stacjonarkę (głównie służy w domu i stoi w jednym miejscu) skoro chcesz
  • Odpowiedz