Aktywne Wpisy

mirkowyzwania +37
Nadszedł czas na podjęcie nowych, szalonych wyzwań! Po roku przerwy wracamy i rozpoczynamy jesienną edycję #mirkowyzwanie!
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w

Antorus +678
Zróbcie już ta aborcję do 12 tygodnia i po sprawie, tak jest w całej Unii prawie. Po co znowu się żreć o takie bzdety jak tu trzeba państwo do kupy poskładać i odbudować relacje ze wszystkimi sojusznikami.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
oto wylosowany zestaw zadań:
1. Zrób jesienny przegląd szafy. Rzeczy noszone latem odłóż w inne miejsce, aby Ci nie zalegały w tym jesiennym czasie, przygotuj ubrania jesienne i zimowe na zbliżający się chłodny czas. Upierz co trzeba, poprzyszywaj guziki, pozszywaj niepotrzebne dziury. Rzeczy, których nie będziesz nosić, oddaj potrzebującym, a zniszczone wyrzuć.
2. Zrób z przyjaciółmi jesienny piknik nad jeziorem/rzeką.
3. Zrób powidła np. z dyni.
Opcja 1 i 2 kompletnie do mnie nie przemawiała więc wybór padł na kuchenne rewolucje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wykonałem powidło dyniowo-pomarańczowe, do jego sporządzenia użyłem następujących produktów:
- dynia Hokkaido
- dwie pomarańcze
- cytryna
- cukier trzcinowy
- imbir
- goździki
- woda
Poszczególne etapy opisałem i zaprezentowałem w zdjęciach umieszczonych w komentarzach :)
Efekty?
mocno wyczuwalny aromat pomarańczy, dynia Hokkaido nadaje mega kremowości, słodkość w sam raz^^
Przemyślenia?
Pierwszy raz w życiu robiłem powidło :D Przygotowanie wszystkich składników było trochę pracochłonne, nie obyło się też bez bałaganu i ciap z bulgoczącej mikstury ale bawiłem się świetnie i na pewno jeszcze kiedyś wrócę do tego typu przetworów (ʘ‿ʘ)
Pozdrawiam (。◕‿‿◕。)
#mirkowyzwanie #gotujzwykopem #spurdo #gotowanie #zrybom
Komentarz usunięty przez autora