Chciałbym napisać małą recenzję tego produktu plus podpiąć kilka ciekawostek. Zastanawiałem się ile THC w tym produkcie jest (wersja strong). Skoro butla ma 20,000mg oleju konopnego (jedna dawka 500mg - 2,5ml) a dopuszczalne zanieczyszczenie to 0,2% THC, to wychodzi maximum 40mg.
Próbowałem kilka dni temu, na start 30ml (wtedy jeszcze nie liczyłem kontentu thc, w ogóle sceptycznie podchodziłem). Sieknęło mnie mocno po godzinie, nawet trochę za mocno przez jakiś czas. Trzymało od około 14 do 23. Polecam serdecznie. Gdybym walnął się w obliczeniach (co już zrobiłem wczoraj w komentarzach pod innym postem) to poprawcie mnie proszę.
@Areis99: jak greenout wchodził na rynek, to udostępniali badania i było 0,12% THC. Od tamtego czasu na pewno zmienili recepturę, więc teraz może być to nieco inna wartość.
@Hipokryta69, @thorin87 Critical Jack, a jeżeli chodzi o procent to fakt, może to być około 0,1THC co daje nam w najgorszym wypadku 20mg na butelkę. Wciąż w okolicach 3-4 typowych dawek, lub jednej mocnej.
#greenout
#wykopjointclub
Chciałbym napisać małą recenzję tego produktu plus podpiąć kilka ciekawostek. Zastanawiałem się ile THC w tym produkcie jest (wersja strong). Skoro butla ma 20,000mg oleju konopnego (jedna dawka 500mg - 2,5ml) a dopuszczalne zanieczyszczenie to 0,2% THC, to wychodzi maximum 40mg.
40mg w wersji edible to DUŻO. Typowa dawka to około 5-10mg.(źródło: https://psychonautwiki.org/wiki/Cannabis ) W wersji jadalnej działa to inaczej niż palonej, dlatego że THC jest zamieniane w 11-Hydroksy-THC przez wątrobę ( https://pl.wikipedia.org/wiki/11-Hydroksy-THC )
Próbowałem kilka dni temu, na start 30ml (wtedy jeszcze nie liczyłem kontentu thc, w ogóle sceptycznie podchodziłem). Sieknęło mnie mocno po godzinie, nawet trochę za mocno przez jakiś czas. Trzymało od około 14 do 23. Polecam serdecznie. Gdybym walnął się w obliczeniach (co już zrobiłem wczoraj w komentarzach pod innym postem) to poprawcie mnie proszę.
Critical Jack, a jeżeli chodzi o procent to fakt, może to być około 0,1THC co daje nam w najgorszym wypadku 20mg na butelkę. Wciąż w okolicach 3-4 typowych dawek, lub jednej mocnej.