Wpis z mikrobloga

Z racji ostatnich częstych wyjazdów zastanawiam się nad #nintendoswitch bo ceny laptopów są chore a i z dostępnością dupa. Problem w tym, że jakoś tak przypięła mi się do switcha metka konsoli bez gier dla mnie. Konsola wydaje się super, ale nie przekonuje mnie jakoś nintendowy styl (za wyjątkiem pokemonów oczywix, które akurat na switchu jakieś meh są dla mnie). Mariany, czy Zeldy mnie nie interesują. Metroid, którym się tak wszyscy zachwycają to dla mnie prosta platformówka, która równie dobrze mogłaby się znaleźć na androidzie.

Chętnie bym tam pograł w Civkę, nigdy nie grałem w LA Noire, może w końcu bym się do Skyrima przekonał, bo na PC znudziło mi się po 40 minutach. GTA też nigdy nie ukończone tak na poważnie. Grid wydaje się fajną ścigałką, a w diablo też nigdy nie próbowałem grać. Brzmi to już jak całkiem niezła lista potencjalnych gier. Teoretycznie jest w co grać, ale jakoś dalej nie umiem się przekonać czy jest sens wydawać taki hajs (myślę tu o wersji OLED) za konsolę która, za rok może być martwa, bo w końcu kiedyś ten switch pro wyjdzie XD

Weźcie mirki mnie przekonajcie albo z głowy wybijcie.
#konsole #gry
  • 9
@vieniasn: No bo w pewnym sensie tak to wygląda. Ja nie mówię, że to źle. Absolutnie nie hejtuje switcha bo to fenomenalna konsola. I mówię otwarcie że chętnie bym kupił praktycznie od premiery. Tylko nie wiem w co bym grał. Teraz jak poszperałem, to co nieco jest ciekawego, że mógłbym przy tym switchu dobre godziny spędzić teoretycznie.
@ruda_stuleja: to może zamiast switcha, warto zainteresować się Steam Deckiem? Co prawda składanie teraz preorderu liczy się z tym, że w przyszłym roku dostaniesz konsole, aczkolwiek masz wszystkie gry ze steama i w jeszcze lepszej wydajności jak Switch bo jak wiadomo, nie ma on najlepszych bebechów ale to raczej ze względów takich, że Nintendo skupia się na stylistyce, a nie na ultra turbo grafice
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ruda_stuleja: civka 6 na ns jest spoko, ale brak polskiego języka, w ogóle jak chcesz kupić konsole, to licz na to że gra będzie po angielsku

Jest dużo fajnych gier, poza exami masz też duża ilość indyków, do tego część gier jednak wychodzi na pstryka (ja ogrywam dlc do doom eternal i działa wyśmienicie)
@ruda_stuleja: Ale grałeś w Zeldę? Grałeś w Mariany? Czy tak ci się wydaje że to nie dla ciebie? No bo jeśli tak ci się wydaje to jednak polecam spróbować. Też myślałem kiedyś podobnie dopóki nie spróbowałem. Nie bez powodu Zelda jest jedną z najlepiej ocenianych gier ever. Nie zakładaj z góry ze „gra nie jest dla mnie” bo jedynie sobie krzywdę robisz.

Te gry o których piszesz to w zasadzie takie
Mariany, czy Zeldy mnie nie interesują. Metroid, którym się tak wszyscy zachwycają to dla mnie prosta platformówka, która równie dobrze mogłaby się znaleźć na androidzie.

@ruda_stuleja: To nie bierz Switcha - co piszę jako posiadacz Switcha. Teoretycznie, masz mnóstwo portów gier z innych systemów, ale sama konsola jest droga, gry na nią też są drogie - więc nie widzę absolutnie żadnego powodu by kupić sobie Switcha i przepłacać za, czasami, dość