Aktywne Wpisy
EarpMIToR +40
myślę ze integracja Francuzów z nowymi mieszkańcami przebiega bardzo dobrze xDDDDD
#francja #europa #geopolityka #imigranci #ciekawostki #wydarzenia
#francja #europa #geopolityka #imigranci #ciekawostki #wydarzenia
#zwiazki
Co można kupić rózowej na 10 lecie ślubu?
Jak się za to zabrać?
Rocznica już za miesiac a ja nie mam pomysłu. Przecież termomixa jej nie kupię bo się wkurzy.
Najgorzej że wyjazd weekendowy nie bardzo wchodzi w grę bo moja matka ubzdurala sobie zrobić wtedy swoje urodziny, też okrągłe i zaprasza calą bliższa i dalszą rodzinę .
Chyba że wziąłbym na ten dzień urlop - przypadnie w srodku tygodnia
Co można kupić rózowej na 10 lecie ślubu?
Jak się za to zabrać?
Rocznica już za miesiac a ja nie mam pomysłu. Przecież termomixa jej nie kupię bo się wkurzy.
Najgorzej że wyjazd weekendowy nie bardzo wchodzi w grę bo moja matka ubzdurala sobie zrobić wtedy swoje urodziny, też okrągłe i zaprasza calą bliższa i dalszą rodzinę .
Chyba że wziąłbym na ten dzień urlop - przypadnie w srodku tygodnia
Brat coś przebąkiwał, że chciałby nauczyć się naprawiać laptopy, co bardzo rodzinkę cieszy, bo do tej pory nie za bardzo chciał się czegokolwiek uczyć. Zbliżają się jego urodziny i chcemy mu kupić jakiś zestaw do naprawy/serwisowania laptopów.
Trochę się cykam, że kupie jakieś badziewie, które zniechęci go do nauki tematu, dlatego pytam: co kupić?
Jak już ustaliśmy, sam tematu zupełnie nie kumam, więc byłbym wdzięczny za link do aukcji na allegro
Budżet: ~400 zł, ale jak warto dopłacić więcej, to też uskubiemy
#elektronika #elektronikadiy #lutowanie #laptopy
Za 400zł to możesz kupić dobrej klasy zestaw wkrętaków precyzyjnych. I jeśli brat zaczyna, to może być dobre na początek. A z czasem można pomyśleć o jakimś porządnym zestawie do lutowania, ale wtedy do tych 400zł tak z jedno
@Jarek_P: No właśnie tutaj wychodzi moja znajomość tematu :)
O lutowaniu myślałem pod kątem wymian portów czy jakichś kondensatorów. Rozumiem, że te zestawy 3w1 za 200-300 zł allegro niewarte zachodu?
https://allegro.pl/oferta/stacja-lutownicza-oss-team-t12-x-72w-grot-t12-bls-10647026679
(pierwsza z brzewgu T12 z allegro, bezpośrednio na Aliexpres kupisz ją znacznie taniej).
https://allegro.pl/oferta/zestaw-32-narzedzi-do-otwierania-telefonow-rt0100-8909859733
Tu jest w zestawie z wkrętakami ale możesz poszukać samych tych plastikowych elementów. To jest pierdoła ale z własnego doświadczenia wiem, że też rzecz podstawowa. Nie otworzysz bez tego laptopów bez porysowania ich albo pogięcia plastików. W wielu miejscach nie wystarczy odkręcić śrubek tylko trzeba coś podważyć albo odgiąć by zaczep puścił. Jak użyje do tego śrubokrętów to zostanie wgłębienie w plastiku.
Jeśli